avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Situație: sunt coproprietar pe o mașină bun comun ...
Discuție deschisă în Executare silită

Situație: sunt coproprietar pe o mașină bun comun pe care ...

Situație: sunt coproprietar pe o mașină bun comun pe care nu am făcut partajul. Mașina a fost pusă sub sechestru din 2017, certificatul mi-a fost luat din august 2025.

Ce soluții legale am pentru a recupera mașina?
Ce cota parte am din mașină?
Dacă executorul vinde mașina la licitație publică, am dreptul de preemțiune să cumpăr?
Cel mai recent răspuns: Avocat - Silviu Dumitru , Avocat 02:52, 9 Noiembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie mai întâi să verificați în baza cărui titlu executoriu a fost instituit sechestrul, deoarece natura acestuia (penal, civil sau fiscal) determină pașii legali de urmat.
De asemenea, cota-parte din autovehicul diferă în funcție de situația concretă a coproprietarilor sau moștenitorilor, putandu se stabili după o analiză concretă a situației de fapt și, eventual, a documentelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt divorțată după 27 de ani de căsătoriei. ... irina voicu irina voicu Bună ziua! Sunt divorțată după 27 de ani de căsătoriei. Partajul nu a fost făcut deoarece toate bunurile se aflau și se afla în continuare sub ... (vezi toată discuția)
Sechestru bunuri imobile in divort SorinManta SorinManta Buna ziua, Sint parte intr-un proces de divort. Hotarirea nu s-a pronuntat inca. O parte din bunurile comune care vor fi incluse la partaj sint un teren si ... (vezi toată discuția)
Sfat executare silita t.andrei t.andrei Buna ziua... In urma unei executări silite după ce in prima faza mi a fost instituită poprire pe conturi,am primit și sechestru pe un autovehicul ... (vezi toată discuția)