avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate sa primesti executare silita pentru o datorie ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate sa primesti executare silita pentru o datorie veche de 15 ani fara sa fii dat in judecata?

Buna ziua.va rog sa imi spuneti daca se poate sa primesti executare silita (pentru o datorie veche de 15 ani)fara sa fi dat in judecata?pe scrisoarea de executare cu poprire pe cont scrie ca a fost judecat ,nr dosar ,tribunalul,tot,dar nu se gaseste deloc pe nici un portal asa zisul dosar de la tribunal,parca nu exista.e vorba de un dosar judecat in 22.07.2025 dar nu se gaseste nici o informatie nimic,nici nu exista dosarul?se poate sa exexuti silit pe cineva fara sa fie somat sau macar instiintat de tribunal?adica nu se gasesc informatii de nici un fel,doar executarea cu poprire pe cont, pentru o dqtorie de 2000 care e veche de 15 ani.va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: maryag , utilizator 22:34, 10 Noiembrie 2025
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți 15 zile de la primirea actelor pentru a formula contestație la executare și cerere de suspendare a executării silite. În această procedură se vor clarifica toate aspectele. inclusiv dacă executarea este legală și dacă datoria este prescrisă. Doar în proces se poate invoca prescripția, ea nu opereaza de la sine..
Este recomandat să apelați la un avocat, iar cheltuielile pe care le faceți cu avocatul se vor putea depune în instanță și ar putea fi recuperate de la partea adversă dacă aveți câștig de cauză
Buna ziua,poprirea este deja pe contul bancar,eu am incercat sa gasesc dosarul de judecata al acestei popriri dar dupa datele scrise in scrisoarea de executare nu imi gaseste nici un dosar,desi exista nr de dosar si data cand s.a judecat si locul unde s.a judecat,efectiv imi spune ca acest dosar nu exista ,nu se gaseste.au mai fost si alte popriri pentru alte datorii dar acolo s.a gasit dosarul de judecata si am putut afla detalii pe cand acum la ultima executare nu imi apare nimic,sa fie oare din cauza ca aceasta datorie e veche de 15 ani? Daca nu se gaseste nimoc despre dosar (judecat cica in 22 iulie 2025)atunci in ce baza a pus poprire executorul,asta nu inteleg?mtumesc de raspunsuri
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2025
Manuela Rășină, administrator
Verificați actele primite de la executor, pentru că doar din ele se poate vedea ce titlu executoriu s-a folosit. Dosarele vechi nu mai apar pe portal nici încuviințările pentru executare. De asemenea, poate fi vorba de un alt tip de titlu (nu o hotărâre). Executorul vă poate lămuri sau, dacă aveți dubii privind legalitatea (dacă considerați că este prescrisă creanța), doar printr-o contestație la executare se poate lămuri situația, însă aceasta trebuie formulată în termenul de 15 zile de la primirea actelor de executare
Multumesc frumos de răspuns,, datoria s.a plătit deja ,ideea era sa aflu de ce nu găsesc dosarul de la tribunal unde s.a judecat incuviintarea executării silite,nu găsesc dosarul pe nici un portal,deși în scrisoarea de la executor scrie clar ca poprirea se face conform hotărârii judecătorești din data de....,eliberata de tribunalul ..... în dosarul cu nr .....Deci datoria este plătită nu mai are rost sa fac contestație deoarece a ajuns foarte târziu plicul acasa si nu am mai avut timp sa fac contestație., menționez ca am mai avut popriri în ultimii 4 ani și aceste dosare le găsesc pe portal chiar daca sunt mai vechi,ce nu înțeleg de ce poprirea de anul acesta nu o găsesc nicăieri.Chiar și executorul a spus ca se găsește pe foaia primita de la el toate detaliile dosarului dacă doresc sa caut,dar după cum am mai spus nu apare absolut nimic,asta mi se pare ciudat.oricum și cu executorii este foarte greu de luat legătura si de cerut detalii,efectiv unii refuza orice dialog sau sa dea informații legate de poprire.,încă o data mulțumesc pentru răspunsuri si timpul acordat

Avocat - Silviu Dumitru a scris:

Verificați actele primite de la executor, pentru că doar din ele se poate vedea ce titlu executoriu s-a folosit. Dosarele vechi nu mai apar pe portal nici încuviințările pentru executare. De asemenea, poate fi vorba de un alt tip de titlu (nu o hotărâre). Executorul vă poate lămuri sau, dacă aveți dubii privind legalitatea (dacă considerați că este prescrisă creanța), doar printr-o contestație la executare se poate lămuri situația, însă aceasta trebuie formulată în termenul de 15 zile de la primirea actelor de executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Conturi poprite fără nicio înștiințare din partea executorului judecătoresc. este legal? cum ar trebui să procedez în acest caz? Catalina_P Catalina_P Buna ziua, Vineri, am fost notificata prin sms de catre doua banci la care am conturi deschise, ca mi-a fost blocata o anumita suma de bani si ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita, credit neplatit IonCristescu IonCristescu Buna seara, In anul 2010 am luat un credit bancar , firma pentru care lucram la foarte scurt timp si-a inchis portile iar eu am fost nevoit sa plec din tara ... (vezi toată discuția)