Am cumparat un teren cu o casa veche din 1958 la calcan (casa vecinului este din 1960) in Bucuresti, Sector 1, parcelarea istorica protejata Bazilescu prin urmare certificatul de urbanism si de constructie ajung la PMB. Totul bine pana acum, mentionez de asemenea ca vreau sa fac toate lucrurile, contructie, documentatie ca la carte.
Cand am primit certificatul de urbanism am dat cu stupooare peste urmatoarele paragrafe/articole:
"ARTICOLUL 10 - INALTIMEA MAXIMA ADMISIBILA A CLADIRILOR: se interzice supraetajarea cladirilor standardizate cuplate (aici mentionez ca avem limita de proprietate la calcan dar discutam de 2 ziduri, individuale, insa alaturate) daca nu se realizeaza simultan supraetajarea ambelor cladiri cuplate
Este Imperativ ca interventiile la cele 2 imobile vecine sa se realizez concomitent cu aceleasi caracteristici arhitecturale si columetrice astfel incat sa se mentina imaginea unitara, de la strada, a constructiilor cuplate.
In concluzie, realizarea unor lucrari de desfiintare/construire sunt permise doar in conditiile in care sunt efectuate simultan pentru ambele proprietati cuplate cu prezentarea unui plan de situatie cu cele doua locuri/ilustrare tema, prin depunerea simultana a cererilor pentru Autorizatia de construire"
As intelege acest aspect daca ar fi fost vorba de un singur perete insa discutam de 2 pereti individuali lipiti la calcan.
Consider si am impresia ca PMB face un exces de zel si ma pune in imposibilitatea construirii fara a face in paralel cu vecinul. Pot ataca in vreun fel certificatul de urbanizm, sa fie modificat/anexat a.i. sa fie scoasa aceasta cerinta, abuziva in opinia mea?
Multumesc
Liviu
Trebuie văzut întreg urbanismul și întreg regulamentul. La o primă vedere nu pare că aveți o locuință ca cele despre care se vorbește în document. Mergeți cu ele la un avocat.