avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme construire la calcan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme construire la calcan

Buna ziua,

In luna Mai a acestui an Primaria Popesti Leordeni a aprobat un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea de locuinte cuplate la calcan. In aceasta zona este inclus si terenul meu.
Am primit Certificatul de Urbanism cu aceleasi prevederi, casa trebuie construita la calcan cu cea a vecinului. Am depus dosarul pentru Autorizatia de Constructie conform PUZ si CU. Am primit Autorizatia de Constructie si am deschis santierul.

Surpriza a venit in momentul in care am inceput trasarea casei la calcan conform PUZ, CU si AC. Vecinul cu care ar trebui sa imi cuplez casa la calcan ne-a somat sa nu ii incalcam proprietatea amenintand ca nu va permite acest lucru. Mentionez ca el nu are nimic construit pe teren in acest moment si nu i-am incalcat proprietatea.

Problema e ca in timpul construirii zidului aflat la calcan va fi imposibil sa nu ii incalcam proprietatea, dupa aceea in momentul in care se va aplica izolatia si tencuiala exterioarea pe acel perete o sa avem nevoie de o schela pentru a efectua aceste lucrari.

Cum se poate rezolva un astfel de litigiu in care eu sunt obligat legal de Primarie sa construiesc la calcan insa vecinul nu imi permite acest lucru? Este vecinul in masura sa faca acest lucru? Pot obtine in instanta un ordin judecatoresc prin care vecinul sa fie obligat sa imi permita accesul temporar pe proprietatea lui pe timpul lucrarilor?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren bucuresti AG66 AG66 Sunt in negocieri pentru achizitionarea unui teren in Bucuresti . Situatia se prezinta astfel : - terenul are o suprafata de 199mp cu o deschidere la strada de ... (vezi toată discuția)
Construire pe teren ingust - front stadal 11ml wai wai Buna ziua, Rog a fi consiliat, daca este posibil, in urmatoarea speta: - sunt in faza cumpararii unui teren cu urmatoarele caracteristici: 300 mp, front ... (vezi toată discuția)