Dacă am fost implicat într-un accident rutier, iar pe latura penală instanţa a constatat existenţa unui caz fortuit şi am fost achitat definitiv, mai poate instanța civilă să rețină o culpă parţială (de exemplu 10%) în sarcina mea şi să mă oblige să plătesc cheltuielile de spitalizare ale victimei sau onorariul avocatului acesteia? Am auzit că la astfel de chestii te poate pune instanta sa ii plătești chiar și avocatul părții vătămate și cheltuielile de spitalizare că se zice că rca-ul nu le mai acoperă pe acestea.
Astfel de aspecte trebuiesc lămurite cu un av prezentând lhotararea judecătorească, oferind explicatii privind situația de fapt etc.Nu va ajuta cu nimic sa faceți economie de câteva sute de lei costul unei consultații și sa primiți pe forum un răspuns superficial,bazat pe simple bănuieli..
Am fost la un avocat și asta mi a spus, că s-au schimbat nu știu ce lege și acum asigurarea nu mai acoperă spitalizarea victimei și că dacă avocatul victimei o să depună factura cu onorariul lui eu o sa fiu obligat sa îl plătesc