avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primaria a sadit puieti de arbori care, la maturitate, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primaria a sadit puieti de arbori care, la maturitate, ...

Buna ziua,
Primaria a sadit puieti de arbori care , la maturitate, vor avea peste 2 metri inaltime, la o distanta de cca. 1 metru de linia de hotar ( gard ). Este legal ? Ce pot face ptr. o reglementare legala a problemei ?
Multumesc !
Daca a sadit pe domeniul public este de competenta primariei.
Există reglementare legală, la ce vă referiți?
Sarut mainile,
Problema este ca la maturitate acesti pomi ma deranjeaza : umbra in curte, frunze cazute, in special toamna si , nu in ultimul rand, radacinile ar putea afecta siguranta gardului din beton.De bun simt, Primaria ar fi trebuit sa - mi ceara si mie parerea ptr ca este clar ca aceasta actiune ma deranjeaza si imi creeaza disconfort..Legea poate determina Primaria sa scoata puietii plantati ?
Multumesc !

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Există reglementare legală, la ce vă referiți?

Asa este, domeniul public este in administrarea Primariei. Dar Primaria poate face ce vrea pe domeniul public chiar daca afecteaza si creeaza disconfort cetatenilor ? Art.613 din Codul Civil care reglementeaza distantele de plantare a pomilor se pare ca este aplicabila doar in relatia cetatean - cetatean nu si in relatia cetatean- Primarie ptr ca Primaria a avut grija sa fie ,, acoperita" prin propriul Regulament de Urbanism !

POPA GHEORGHE a scris:

Daca a sadit pe domeniul public este de competenta primariei.

Legea este în mod egal aplicabilă tuturor, însă din ce descrieți nu se înțelege care este disconfortul.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! in decursul zilei de azi ,plantam niste puieti de ... EusebiuLuci EusebiuLuci Buna ziua ! In decursul zilei de azi ,plantam niste puieti de pomi fructiferi ,la distanta de 1,80m ,fata de gardul dintre proprietatea mea si a vecinului ( ... (vezi toată discuția)
Arbore crescut langa hotarul vecinului atentu atentu Buna ziua, As dori o parere legata de o problema pe care o am cu un vecin. Concret, in curtea acestuia exista un arbore < nefructifer> care si-a ... (vezi toată discuția)
Vecinătăți Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Un pom fructifer,măr ,păr, la ce distanță de răzor (gard ) spune legea ,că trebuie plantat? Mulțumesc. (vezi toată discuția)