avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primaria a sadit puieti de arbori care, la maturitate, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primaria a sadit puieti de arbori care, la maturitate, ...

Buna ziua,
Primaria a sadit puieti de arbori care , la maturitate, vor avea peste 2 metri inaltime, la o distanta de cca. 1 metru de linia de hotar ( gard ). Este legal ? Ce pot face ptr. o reglementare legala a problemei ?
Multumesc !
Instanta de judecata poate obliga Primaria sa isi ia puietii plantati la o distanta mai mica de 2 metri de linia de hotar ? Sau Regulamentul de urbanism poate exonera Primaria de aceasta obligatie de a respecta cei 2 metri de la hotar ?
Iar in ceea ce priveste disconfortul : credeti ca e placut ca zi de zi, toamna fiind, sa stai sa maturi si sa strangi frunzele din curte, din fata casei ?

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Legea este în mod egal aplicabilă tuturor, însă din ce descrieți nu se înțelege care este disconfortul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este irelevant ce cred eu. Eu știu că sudul țării este în curs de deșertificare, că orice copac ajută unui mediu mai curat, asta este ceea ce știm toți. Ce cred eu nu are importanță în instanță.
La primele întrebări se poate răspunde în funcție de prevederi și situație cu da la ambele. Repet: dacă doriți să faceți ceva, vorbiți cu un avocat, nu vă mai pot ajuta aici, mai departe e de muncă, de investigat, de făcut adrese, cereri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! in decursul zilei de azi ,plantam niste puieti de ... EusebiuLuci EusebiuLuci Buna ziua ! In decursul zilei de azi ,plantam niste puieti de pomi fructiferi ,la distanta de 1,80m ,fata de gardul dintre proprietatea mea si a vecinului ( ... (vezi toată discuția)
Arbore crescut langa hotarul vecinului atentu atentu Buna ziua, As dori o parere legata de o problema pe care o am cu un vecin. Concret, in curtea acestuia exista un arbore < nefructifer> care si-a ... (vezi toată discuția)
Vecinătăți Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Un pom fructifer,măr ,păr, la ce distanță de răzor (gard ) spune legea ,că trebuie plantat? Mulțumesc. (vezi toată discuția)