avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sunt functionar public in cadrul unei primarii si am ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sunt functionar public in cadrul unei primarii si am ...

Buna ziua, sunt fuctionar public in cadrul unei primarii si am urmatoarea nelamurire:
dupa pensionarea arhitectului sef, din cadrul compartimentului de urbanism, mi-au fost date toate atributiile arhitectului sef pana la ocuparea postului prin dispozitia primarului fara a beneficia de sporul de 25% care se acorda unui arhitect sef.
Din discutiile avute cu primarul s-a concluzionat ca nu pot fi beneficia de cei 25% intrucat nu indeplinesc conditiile de studii pentru exercitarea functiei de arhitect sef, dar sunt obligat sa preiau atributiile acestuia.
in aceste conditii au trecut 3 ani si jumatate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 15 Noiembrie 2025
Legea nr. 153/2017
art. 30 Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate/numite care îndeplinește condițiile specifice pentru ocuparea funcției de conducere și care nu a fost sancționată disciplinar, până la ocuparea prin concurs a postului, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(2) În perioada în care persoana angajată/numită exercită cu caracter temporar o funcție de conducere, aceasta beneficiază de drepturile salariale aferente funcției de conducere respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am studii superioare si sunt platita pe studii medii (contabil). ... croberta croberta Am studii superioare si sunt platita pe studii medii (contabil). Pt ca, contabilul sef se va pensiona,, pana la ocuparea postului, ordonatorul de credite imi ... (vezi toată discuția)
Un post de conducere dintr-o instituție publică devine vacant ... jacquelline jacquelline Un post de conducere dintr-o instituție publică devine vacant prin pensionarea titularului. Ocuparea acestuia poate fi facuta in baza unui act administrativ ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatia de conducere a persoanei pe care o inlocuiesc, ea fiind in cm? Telita Telita Situatie in sistemul bugetar: Sunt personal contractual in sistemul bugetar - responsabil de analiza. Seful meu - personal contractual- este in concediu ... (vezi toată discuția)