avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau nu pentru activitate artistica sporadica
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau nu pentru activitate artistica sporadica

Bună ziua!

Am o nelămurire mai mult de natură fiscală. Doresc să încerc acum, în preajma sărbătorilor revenirea la un hobby mai vechi, anume pictura în acuarelă și aș dori să pun lucrările pe niște site-uri unde se vând lucruri hand made, la niște prețuri modice în principiu (costul curierului plus acoperirea materialelor utilizate măcar), pentru a vedea reacția/cererea, dacă mai există potențial. Mă aștept sincer să meargă prost și sporadic, departe de a fi vreo sursă de venit constantă sau principală, dat fiind că e vorba de artă și de un context în care lumea se luptă cu alte priorități în general.

Știu că în mod normal ar trebui deschis PFA pentru așa ceva, dar înțeleg că s-ar putea pentru sume mici și activitate nu neapărat continuă și persoană fizică, cu condiția de a depunde declarația unică până în mai, anul următor. Însă ghidurile de pe la ANAF n-au fost neapărat de natură să mă lămurească. A sări direct la PFA având în vedere contextul și nesiguranța mi se pare cam mult pe moment (am în vedere să apelez și la consultant și toate cele, dacă se dovedește că merge).

Mă poate, vă rog, îndruma cineva, dacă am înțeles bine sau nu? Ideea e să nu îmi creez probleme cu ANAF-ul pentru vreo impresionantă sumă de 3x 100 de lei obținută o dată la 3 luni, dacă.

Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2025
aradu1910, utilizator

Alte discuții în legătură

Energia numelui ela david ela david Puteti crede - sau nu - se potriveste (evident nu total insa), energia numelui exista ! Nu este intimplator ca aveti un nume si nu altul si mai ales nu este ... (vezi toată discuția)
Kitsch Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Kitsch-ul e destul de greu de definit pentru ca trebuie ca definitia sa fie astfel conceputa incat sa dobandim o unealta prin care sa putem desparti cu ... (vezi toată discuția)
Copilul minor poate fi luat impotriva vointei pentru a respecta hotararea judecatoreasca alexa70 alexa70 Buna ziua, Doresc sa stiu ce se poate intampla si cum sa fac sa respect si legea dar si vointa copilului.Fetita mea de 7 ani, care imi este incredintata mie, ... (vezi toată discuția)