Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Subscriu la ceeace au spus antelocutorii mei.As adauga ca imparatia kitch-ului se poate intinde in absolut orice domeniu-in arta(Arta si valoare, L.Blaga), -in pictura, in estetica-exemple avem peste tot-suntem inconjurati de astfel de kitch-uri- chiar in biserici, vedem beculete multicolore in loc de lumanari,diferite icoane care se fac la ora actuala si infatiseaza figuri actuale,proeminente, vedem cum vechile biserici au geamuri termopan(nu am nimic cu termopanul dar refacerea unei biserici presupune respectarea autohtonului , al epocii respective).
In constructii-"minunatele palate cu turnuri, turnulete ", si nu numai, incercand sa impresioneze prin lipsa de bun simt, desi unora le poate aparea ca frumos.
In muzica nu mai vorbesc.Nu cred ca putem sa spunem ca doar manelele sunt kitch-uri(ati ascultat Manea cantata de Marele T.Gheorghe?)-
In literatura, daca se poate numi literatura, insiruirea a cat mai multe fraze porcoase, stupide, care frizeaza paranoia-si aceasta se cheama arta(nu dau exemple concrete caci sunt cunoscute)
Chiar si in arta culinara ne izbim de kitch-nu mai mancam o mancare sanatoasa, autohtona(nu vorbesc despre integrarea altor bucatarii in bucataria noastra)-mancam fel de fel de sofisticarii care de fapt sunt denaturari ale felului initial in care este pregatita si prezentata mancarea respectiva. Priviti-moda vestimentara-este kitch, lipsita de gust dar LA MODA.
Deci kitch-ul ne-a invadat , este prezent in toata viata noastra si nu stiu daca vom scapa de el.Copiii nu mai sunt invatati la scoala sa respecte adevaratele valori -prea multa scoala strica-ori lipsa de cultura(in toate domeniile) aceasta este cea care duce la kitch.Umila mea parere!