avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nu am achitat o amenda de la politia locala sector ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nu am achitat o amenda de la politia locala sector ...

Buna seara! Nu am achitat o amenda de la politia locala sector 1. Am primit amenda ai punctele de penalizare la adresa de domiciliu. Fiind o suma destul de mare as dori sa stiu ce se intampla in caz de neachitare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat - Silviu Dumitru , Avocat 21:17, 14 Noiembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul amenzilor contravenționale, dacă persoana nu este de acord cu procesul-verbal, acesta poate fi contestat la instanță în termen de 15 zile de la comunicare (procesul poate fi anulat pentru anumite motive, in funcție de fiecare situație), cu posibilitatea de a solicita și suspendarea executării.

Dacă amenda nu este contestată și nici achitată, ea este transmisă către Direcția de Impozite și Taxe Locale, și ulterior se poate demara executarea silită (inclusiv popriri). De regulă, în primele 15 zile există și opțiunea de a plăti jumătate din sumă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit prin corespondenta postala - cu confirmare de primire - un proces-verbal prin care mise comunica amenda contraventionala in cuantum de EUI EUI Am primit prin corespondenta postala - cu confirmare de primire - un proces-verbal prin care mise comunica amenda contraventionala in cuantum de 500,00 lei si ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o amenda de care nu am fost instiintat vintzi vintzi Buna seara, Am aflat in acesta seara ca am primit un plic care continea o notificare. In acea notificare eram instiintat ca am o amenda de platit si ca ... (vezi toată discuția)
P.v. amenda cu domiciliul completat eronat eldeee eldeee Buna ziua, Am primit o amenda de circulatie despre care am luat la cunostinta, am semnat de primire si pe care as intentiona s-o platesc. Totusi, la rubrica ... (vezi toată discuția)