avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
LIVE, ACUM (323 PARTICIPANȚI) SSM: Evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendare sub supraveghere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendare sub supraveghere

Suspendare sub supraveghere! Buna seara am o condamnare un an și 7 luni sub supraveghere din 2024 mai am o luna și termin supravegherea am fost inițial chemat ca martor în dosar sunt 4 martori plus persoana vatamata intr o bătaie și acum sunt suspect pentru marturie mincinoasa ce se poate intampla în cel mai rău caz mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Avocat - Silviu Dumitru , Avocat 00:48, 16 Noiembrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când o persoană aflată sub supraveghere este cercetată pentru o nouă faptă, in cel mai sever scenariu, se dispune aplicarea unei noi pedepse și revocarea sau anularea suspendării pedepsei anterioare, ceea ce duce la executarea efectivă a pedepsei vechi, de regulă în penitenciar. În astfel de situații are relevanță pedeapsa stabilită anterior, pentru că astfel se poate stabili dacă mai este posibilă o nouă suspendare a executării pedepsei. De asemenea, va avea relevanță dacă se reține recidiva, deci în raport de vechea pedeapsă și cea nouă, ceea ce poate agrava atât cuantumul, cât și modalitatea de executare.

O evaluare corectă a situației dvs. se poate face pe baza unor informații specifice, motiv pentru care este vă recomand să consultați un avocat de penal, fiind aproape imposibila sa primiți răspunsul corect doar pe baza acestor informații

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de incercare beghean beghean Buna, un prieten a primit 2 ani de inchisoare cu suspendare conditionata si termen de incercare 4 ani.Practic 6 ani nu trebuie sa faca nimic ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa nu mi se revoca suspendarea daca sunt gasit "vinovat"? justaques justaques Acum un an am fost prins cu trafic de droguri de risc (international) si pedepsit cu 1 an si 9 luni de inchisoare cu suspendare. Acum o luna un prieten de al ... (vezi toată discuția)
Urmărire penala Alex Coropca Alex Coropca Buna ziua,daca am o suspendare de 1 an si 6 luni si 2 ani de probatiune si in acest timp mai fac o fapta de exemplu lovire simpla fara ca victima sa aiba ... (vezi toată discuția)