avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
LIVE, ACUM (325 PARTICIPANȚI) SSM: Evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Miercuri am acrosat oglinda la un autoturism parcat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Miercuri am acrosat oglinda la un autoturism parcat neregulamentar ...

Miercuri am acrosat oglinda la un autoturism parcat neregulamentar pe banda mea de mers avand si linie continua eram si grabita asa ca am plecat de la locul faptei si nu am sunat la politie.Vineri ma sunat politia si mia facut proces verbal dandumi amenda 9 puncte suspendare 120 zile carnet si 4 puncte pt neprezentare.In proces nu a specificat a masina cealalta era srationata neregulamentar.Vreau sa fac contestatie pentru ca mi se par prea mult 120 zile suspendare de permis .

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:02, 17 Noiembrie 2025
Nici nu se mentioneaza asa ceva in procesul-verbal, ci fapta dvs contraventionala. Accidentele ușoare trebuie declarate în maximum 24 de ore la la eveniment.

Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

Plângerea se depune și se soluționează în baza competenței alternative la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul.

0728429609 a scris:

Miercuri am acrosat oglinda la un autoturism parcat neregulamentar pe banda mea de mers avand si linie continua eram si grabita asa ca am plecat de la locul faptei si nu am sunat la politie.Vineri ma sunat politia si mia facut proces verbal dandumi amenda 9 puncte suspendare 120 zile carnet si 4 puncte pt neprezentare.In proces nu a specificat a masina cealalta era srationata neregulamentar.Vreau sa fac contestatie pentru ca mi se par prea mult 120 zile suspendare de permis .

Politisul moa aratat un video unde se vede clar cum sa petrecut totul nu a mentionat nici macar ca are acest video .Dar íntrebarea mea e suspendarea de 120 zile a carnetului nu e prea mare?

1. Procesul-verbal de constatare a contravenției va cuprinde în mod obligatoriu: data și locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator; numele, prenumele, domiciliul și codul numeric personal ale contravenientului, descrierea faptei contravenționale cu indicarea datei, orei și locului în care a fost săvârșită, precum și arătarea împrejurărilor care pot servi la aprecierea gravității faptei și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează contravenția; indicarea societății de asigurări, în situația în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulație; posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ; termenul de exercitare a căii de atac și instanța la care se depune plângerea.

2. La ce articole v-a incadrat fapta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contravenție în tren Luc7 Luc7 Am fost legitimat de doi agenți de poliție în tren iar p.v. l-am primit prin poștă. Este legal ca la rubrica localitate să fie trecut \"tren\" iar la ... (vezi toată discuția)
Dacă agentul de poliție a completat greșit numărul ... Bogda96 Bogda96 Bună ziua! Dacă agentul de poliție a completat greșit numărul buletinului( în PV este completat numarul buletinului vechi, expirat de trei ani) și ... (vezi toată discuția)
Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul ... ioneludrea ioneludrea Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul de inmatriculare al masinii acesta poate fi contestat? Daca da trebuie platita amenda pana ... (vezi toată discuția)