Buna ziua! Detin un canal de youtube de aproximativ 5 ani. Mi-a placut sa fac stream pe el si sa postez videoclipuri. In 2025 m-am axat mai mult pe el si am reusit sa castig undeva sub cele 6 salarii minime din videclipuri si donatii. Eu nu am stiut ca se va intampla asta, eram obisnuit sa nu fie vizitat. Era mai mult ca hobby si castigurile erau mici, maxim 300 euro cu totul (imi donau prietenii ca sa ma motiveze sa continui). Am ajutat oameni, gratuit iar acestia mi-au transferat bani drept multumire. Sunt nestiutor cand vine vorba de asa ceva si am inteles ca trebuie sa declar. Intentionez sa declar in 2026. Am mai castigat in trecut dar nu am luat in seama, 200-300 euro maxim.
Am inceput sa citesc despre aspectele astea dar nu prea am reusit sa inteleg.
Am inteles ca imi trebuie pfa sau srl, dar merita la cat castig?
Imi trebuie pfa pentru youtube? Eu nu m-am apucat ca sa fac bani, era doar o placere. Iar ce castig este mai mult din donatii.
Daca doresc sa ajut oamenii cu probleme de pc imi trebuie pfa? E vorba de recomandari de piese, ajutor la reinstalare de windows.
Ce pot sa fac acum? Imi este teama de amenzi sau ilegalitati pentru ca nu imi permit. Daca deschid pfa si dupa nu imi mai permit si trebuie sa il inchid ca sa ma angajez, pot face asta?
Cine stie ce reuseste sa faca statul.
Nu am mai declarat pana acum si nu am absolut nici o idee cum functioneaza. Un sfat mic m-ar ajuta
Multumesc. Apreciez mult.
Impozitul pentru venitul Dumneavoastra din canalul de YT este similar celui pentru dividende. Este impozitul pentru venituri din drepturi de autor.
Daca va inregistrati ca si PFA si transferati drepturile din YT ca venit al PFA aveti de respectat regulile contabile si fiscale ale PFA.
Nu domnule nu trebuie să faceți PFA pentru a declara astfel de venituri.
Anul viitor( la declarația unică) precizati pe persoana fizică câștigurile pe care le aveți YOUTUBE. ( mai multe detalii pe youtube)
Succes!!