avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calcul impozit dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calcul impozit dividende

Am retras dividende în luna octombrie
în sumă de 304164 RON pt care am plătit impozit 10% =30416 Ron.
Contabilul îmi zice ca suma de 30416 Ron era suma cu impozit de 10% cu tot și ca eu trebuia sa retrag dividende doar 273747,60.
Acum dupa ce am plătit imp 30416 deja imi spune ca mai am de achitat o diferență de 3380 Ron.
Este corect sa mai plătesc această sumă în plus și dacă da, de ce?
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:30, 17 Noiembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați retras valoarea neta a acestui venit iar ca să vedeți ce impozit trebuie sa plătiți trebuie sa vedeți care e valoarea bruta adică înainte de impozitare și la ea aplicați procentul de 10%. Asa ca are dreptate.
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2025
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul dividende Maturica Maturica Am vandut materiale in valoare de 31700 lei printr-un srl neplătitor de tva iar cheltuielile cu achiziția lor si livrarea se ridică la suma de 26240 lei. ... (vezi toată discuția)
Facturi de comision cu impozit de 16% retinut la sursa cane petruta cane petruta Buna ziua. As dori sa ma lamuresca si pe mine cineva. Am un PFA cu caen 8291 neplatitor de TVA, emit facturi in care am un venit brut si incasez un venit net ... (vezi toată discuția)
Dividende - impozit szleventee szleventee Buna, Am inteles ca intr-o firma platitoare de impozit pe venit, in total dividendelor se aplica un impozit de 2%(imp. venit)+16%(imp. dividende). Este ... (vezi toată discuția)