avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cati tutori legali sunt si ce interzic acestia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cati tutori legali sunt si ce interzic acestia persoanei puse ...

cati tutori legali sunt si ce interzic acestia persoanei puse sub tutela
Cel mai recent răspuns: Avocat Boloș , utilizator 21:04, 18 Noiembrie 2025
Instanta de judecatã desemneazã un singur tutore.
Tutorele nu poate interzice nimic, si alta e menirea lui, nu sã interzicã drepturi si libertãti.

Rolul tutorelui
Îndeplinește rolul de ocrotitor și administrator al bunurilor persoanei cu handicap.
Tutorele trebuie să acționeze în interesul persoanei ocrotite.
Pentru a efectua acte de dispoziție (vânzare, schimb etc.), tutorele are nevoie de o autorizare specială din partea instanței de tutelă.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2025
Dapix, utilizator
Tutorele e ca arestul la domiciliu ai grija unde te bagi!

Alin exploratorul a scris:

cati tutori legali sunt si ce interzic acestia persoanei puse sub tutela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela adultului at2005 at2005 Buna ziua. Am cateva intrebari legate de tutela adultului. Avem un baiat cu handicap grav mental si este adult. Pentru ca nu are discernamant am facut tutela, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În cazul unui bolnav psihic autoritatea tutelara ... Diana galati Diana galati Bună ziua, În cazul unui bolnav psihic, autoritatea tutelara are obligația sa-i caute rudele înainte de a institui tutela și de a aproba înstrăinarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mama mea este incadrata cu grad de handicap grav cu ... tiucristina tiucristina Buna ziua, Mama mea este incadrata cu grad de handicap grav cu asistent prsonal (dementa, alzheimer) valabil 24 luni. Actualmente este internata la un ... (vezi toată discuția)