avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
LIVE, ACUM (323 PARTICIPANȚI) SSM: Evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Sfat pt caine neglijat de companie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Sfat pt caine neglijat de companie

Sfat pt caine neglijat de companie

Buna! La ultimul meu loc de munca, am dat peste un caine maidanez tinut in niste conditii deplorabile, care nu avea stapan ci era "al companiei". Vorbim de un animal tinut toata ziua intr-o cusca, fara atentie sau plimbare, al carui excremente nu erau curatate, care nu primea bai si a carui mancare parea insuficienta. Saracul urla trist toata ziua. Dupa ce am plecat de acolo am contactat protectia animalelor care mi-au spus ca au gasit intr-adevar lucruri in neregula si au amendat patronul.

Cateva luni mai tarziu am trecut prin apropiere si am constatat ca s-a imbunatatit conditia cainelui, dar in continuare este tinut intr-o cusca pe care eu o consider insuficienta si sunt absolut convins ca animalul nefiind al nimanui anume, nu i se da atentie la fel cum i se da cainelui patronului (care e mult mai bine ingrijit).

M-am gandit mult la situatie si am ajung la concluzia ca solutia nu este sa chem politia din nou. Din cate inteleg, legea permite cainele sa se afle in aceasta situatie chiar daca eu o consider in neregula. De asemenea, si daca mi-ar da dreptate politia, cainele nu ar ajunge la un stapan mai grijuliu.

Prin urmare, vin cu urmatoarele 2 intrebari:
1) Inteleg bine aspectele de lege implicate? Si anume ca nu se poate forta mana patronului pentru ca un caine care sta in cusca toata ziua nu este neaparat considerat maltratat?
2) Presupunand ca reusesc eu personal sa conving patronul sa dea cainele unui stapan, ma poate indruma cineva spre un forum sau comunitate pentru adoptie de caini? As vrea sa-i gasesc stapan, iar eu nu sunt in pozitia de a tine animal (nici nu am voie in apartament cu unul).

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Eliberarea unui caine tinut in lant Empire Empire Ce consecinte legale presupune scenariul in care o persoana intra pe proprietatea privata a unei companii si taie lantul cainelui de paza? Nu e vorba de ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
Caine fara microcip TinnedKitten TinnedKitten Buna seara, Este mai neobisnuit subiectul, dar sper sa gasesc raspunsul aici. In urma cu aprox. o saptamana am gasit un caine de rasa pe strada. Am pus ... (vezi toată discuția)