avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
LIVE, ACUM (325 PARTICIPANȚI) SSM: Evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil si credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil si credit

Buna ziua. Va rog sa ajutati cu un sfat pentru ca sunt aproape disperat:
Eu si sotia nu ne mai intelegem deloc, avem un copil de 2 ani, de cand a aparut copilul se foloseste de el pentru a se razbuna pe mine, parinti mei, parinti ei. Sunt tot timpul certuri in fata copilului din partea ei cu tot felul de reprosuri la adresa celor mentionati.
Avem achizitionat impreuna un apartament cu credit imobiliar ipotecar in desfasurare cu propietate 50-50% si la fel si ratele + o masina achitata complet pe perioada casataoriei. Vreau sa ne despartim insa doresc ca cel mic sa ramana la mine, la fel si apartamentul bineninteles cu preluare credit. Sotia a ajuns la momentul cand doreste sa se intoarca la servici dar face tot posibilul sa ma puna intr-o situatie imposibila: la cresa a refuzat sa il duca pe cel mic, atat mama cat si soacra s-au oferit sa stea ele cu copilul insa nu agreeaza nici aceste solutii. Nu pot renunta la servici ca sa raman cu el si nici ea. Am mers si la un psiholog dar degeaba. Permanent sunt momente cand ea vorbeste urat si tare cu reprosuri de fata cu copilul. Este un mediu tensionat neprielnic dezvoltarii copilului. De cheltuielile casei in general ma ocup eu. Sunt de parere ca as putea sa intretin singur atat cheltuielile casei cat si cele de trebuinta copilului. Sotia are un salariu minim pe economie in timp ce eu ceva mai mult 4500 net.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2025
flavius nedelcu, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:22, 19 Noiembrie 2025
Desi le priviti impreuna divortul si partajul sunt 2 chestiuni distincte..

Cel mai bine ar fi sa va intelegeti si sa ajungeti in fata unui notar. Daca nu se poate instanta este singura varianta, cu mentiunea ca dureaza foarte mult, ceea ce inseamna prelungirea si poate amplificarea certurilor. Din experienta mea profesionala va spun ca nu m-as baza neaparat pe familia sotiei, chiar daca acum par a exista intentii bune.

Cand discutam despre minor totul se rezuma la interesul copilului, Ceea ce inseamna ca instantele vor verifica care dintre cei doi parinti raspunde mai aproape si mai adecvat nevoilor copilului - emotionale, alimentare, ingrijire si supraveghere, educationale etc - si astfel va decide in urma analizarii concluziilor anchetelor sociale, a audierii martorilor etc.

Pentru partaj, lucrurile sunt relativ mai simple: se stabilesc bunurile dobandite in timpul casatoriei, cota de contributie a sotilor, valoarea masinii, la imobil se vor imparti ratele achitate pana la acest moment, avand in vedere ca cel care va prelua imobilul va prelua si obligatia achitarii creditului, urmand a-l despagubi pe celalalt proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. situatia este urmatoarea. in urma certurilor, logodnica ... Florinelu89 Florinelu89 Buna seara. Situatia este urmatoarea. In urma certurilor, logodnica doreste sa vindem casa achizitionata impreuna (50/50) pe care avem in momentul de ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma divortului ayline44 ayline44 Buna ziua, Dupa 20 de ani de casnicie in luna septembrie se va pronunta divortul. Amandoi suntem decisi in privinta asta. Nu avem copii minori . Intentionez ... (vezi toată discuția)
Avem un copil de 10 ani și vrem sa divorțăm amiabil ... Brighi53 Brighi53 Buna ziua! Avem un copil de 10. ani și vrem sa divorțăm amiabil la notar, dar eu as vrea sa facem și partajul tot amiabil având de împărțit o casa și ... (vezi toată discuția)