Bună ziua , întrebare de tata divorțat cu 2 copii minori .
Vacanta de vara copiii locuiesc cu tatăl, mama nu contribuie cu nimic în 3 luni dar tatăl este obligat sa plătească mamei în continuare pensia alimentara. În hotărâre scrie doar pensia și dacă a venit discuția de vacante și cheltuieli peste mia de euro pt necesitatile minorilor ( necesar școală , haine etc ) mama spune ca astea sunt plăcerile tatălui. Ea nu ii duce în vacante pt ca "nu are bani " având un venit de peste 3500 lei plus pensia minorilor , burse , pensie monoparentala și casa gratis lăsată de tata . Dacă tatăl cumpăra tot pt școală plus vacanta plus pensie tot anul, mama revine în tribunal specificând ca minorii doresc lucruri extra dar ea nu are .Ma întreb dacă exista o lege care totuși întreabă mama ce face cu banii ? Pt ca orice se întreabă despre minori în cursul anului răspunsul este, nu este treaba ta .
Sper sa primesc răspunsuri utile .Mulțumesc
andrey_f_c
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Platiti pensia si atat...
Nu e obligatoriu sa ii luati in vacanta de vara la dumneavoastra (daca ii luati, cereti sistarea pensiei pe acea perioada)
Nu e obligatoriu sa cumparat adidasi de 200 euro... (replicati doar simplu "Nu am bani" va santajeaza ca nu ii mai lasa?? foarte bine treceti peste pentru ca sunt alte prioritati in viata mai mari decat adidasi de 200 euro.
Cand cer lucruri scumpe si va santajeaza, raspundeti scurt "Acuma nu am bani si ceea ce ceri nu iti e o prioritate"
Sta in casa proprietate personala dobandita prin donatie de la parinti si tott nu e multumita? => cereti evacuarea in instanta sa isi gaseasca in alta parte (puteti justifica cu dorinta de a vinde imobilul)...
Ce vor spune copii? Treceti peste... si veti vedea in timp ca se vor maturiza si vor vedea adevarul cu alti ochi.
Da, doare foarte tare, te macina, te oboseste...
Momentan sunteti doar "fabrica de facut bani" intr-o situatie foarte usor santajabila
De unde stiu??
Am trecut pe acest drum si am aplicat aceste masuri... dupa 9 ani, sunt ok si cu copiii si cu viata.
Platiti un avocat sa se ocupe de acest proces si stabiliti clar ce anuma doriti sa obtineti si care sunt rezultatele ce doriti sa le aveti.
Succes
herminast
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
De multe ori, din dragoste pentru copii, din teama că nu mai vin la dvs., faceți greșeli pe care le facem toți. Dăm copiilor bani și cadouri, considerând că așa ne arătăm afecțiunea. Ați primit sfaturi bune, nu vă lăsați transformat în fabrică de bani, nu e o bună educație pentru copii. Mergeți înainte cum ați fost sfătuit, spunând copiilor că există limite, că își vor cumpăra haine cât de scumpe doresc când vor merge la serviciu și, dacă avocatul nu comunică cu dvs., alegeți alt avocat. O să fie bine, vor înțelege că îi iubiți la fel de mult și dacă decideți dvs. ce pantofi le cumpărați și dacă într-o bună zi, ați deveni sărac.