avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire si Prescriere
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire si Prescriere

Mi-a venit o poprire saptamana asta in care am crezut ca acea creanta s-a prescris ca a trecut cativa ani de zile. Am crezut ca termin si eu cu poprile care le-am avut pana acuma si dintr-o data mi-a venit dosar care am crezut ca s-a rezolvat. Ma puteti ajuta cu dosarul executional Nr.1623/2019 pe numele Cialma Alexandru Raul daca a ajuns sa se prescrie si cum pot contesta si anula aceasta poprire. Mai ales ca nu știu dacă nu mi-au bagat in plus alte penalitati, dobanzi si din nou cheltuieli de judecată. Ar trebui ca prescriptia să opereze din oficiu nu trebuie ca debitorul sa mearga in fata instantei sau măcar sa se facă o cerere online cumva ca multi lucram in timpul saptamanii si nu avem cum sa ajungem in fata instantei.
Este necesar sa formulați o contestație împotriva executării silite, chiar și in cazul in care debitul este prescris.
Solicitați o copie integrala a dosarului de executare de la executorul judecătoresc care îl administrează și prezentați actele unui avocat care sa va recomande acțiunile necesare.
Copia dosarului o puteți primi și prin e-mail, dar presupune plata tarifului de copiere/scanare/expediere indicat de executor.
Eu am primit si prin posta acel dosar cred ca este integrala. Unde pot face acea contestație împotriva executarii silite in care debitul meu este prescris.

Cabinet Individual de Avocat_ G Stelea a scris:

Este necesar sa formulați o contestație împotriva executării silite, chiar și in cazul in care debitul este prescris.
Solicitați o copie integrala a dosarului de executare de la executorul judecătoresc care îl administrează și prezentați actele unui avocat care sa va recomande acțiunile necesare.
Copia dosarului o puteți primi și prin e-mail, dar presupune plata tarifului de copiere/scanare/expediere indicat de executor.

Puteți formula o contestație la executare și să o depuneți la judecătoria competentă teritorial, și anume instanța care a aprobat/încuviințat executarea silită împotriva dumneavoastră. De regulă, este judecătoria în raza căreia aveți dumneavoastră domiciliul.
Vă recomand să utilizați serviciile unui avocat pentru redactarea contestației la executare. Procedura nu este una simplă și se poate greși, rezultatul fiindu-va defavorabil. Avocatul pe care îl veți angaja vă solicită instanței și recuperarea costurilor cu onorariul (deoarece pentru sumele primite vă emite factura și are dovada ca le-ați achitat. In cazul admiterii contestației, sumele cheltuite se întorc în buzunarul dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Reluare executare silită Martonze Martonze Am avut o executare silită pentru nişte cheltuieli de judecată. Mi s-a proptit unicul cont, în care intra pensia alimentară şi alocaţia pentru ... (vezi toată discuția)
Poprirea pe toate conturile B.Ramona B.Ramona Societatea noastra are calitatea de intimat intr-o cauza avand ca obiect contestatie la executare. Contestatoarea, institutie publica sustine ca executorul i-a ... (vezi toată discuția)