avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legislatie citire contoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legislatie citire contoare

Asociatia de proprietari a hotarat montarea unor contoare cu citire radio pentru apa calda/rece desi acestea nu sunt sigure pentru sanatate (pot cauza cancer pe termen lung). Teoretic in hotararea publica a asociatiei ar exista si posibilitatea pastrarii vechilor contoare cu conditia re-omologarii lor si cu acceptarea unei taxe de 7 lei/luna pentru citirea lor. Practic insa, am schimbat cu totul contoarele, avem contoare noi, aflate in garantie, omologate, accept plata taxei de 7 lei, trimit chiar si poze cu data facute contoarelor, am pregatit si un tabel Excel (Google Spreadsheet) care calculeaza automat si consumul (verificabil cu pozele contoarelor, verificabil si fizic - adica permitem accesul pentru citirea fizica a contoarelor) -- si cu toate astea "nu se poate tine cont" de contoarele ...non-radio! Asociatia de proprietari "se spala pe maini" spunand ca ei au delagat firma Ista Romania sa citeasca de acum inainte contoarele, iar firma Ista Romania ridica din umeri spunand ca "ei nu au cadru legal" pentru citirea contoarelor non-radio!! Am sunat la ANRE pentru a intreba despre cadrul legal pentru citirea contoarelor, iar raspunsul ANRE a fost ca ei se ocupa de energia termica, nu de apa (deci legislatia privitoare la citirea contoarelor ar putea sa o cunoasca numai cand e vorba de energie termica, dar daca vorbim de contoare de apa, brusc aceeasi legislatie ei nu o mai cunosc?).
*Nu ma opun contorizarii, ofer toate datele necesare, poze, acces pentru verificarea contoarelor, chiar si tabel Excel/Google Spreadsheet*! Dar nimeni nu vrea sa tina cont de nimic altceva decat de contoare radio?!
Cum pot afla ce spune legislatia despre contoarele non-radio? Asociatia de proprietari nu trebuie sa tina cont de consumul indicat de contoare, daca le ofer eu toate datele posibile cu poze si consum gata calculat??

Alte discuții în legătură

Repartitoare bambi.2010 bambi.2010 va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie - in urma cu 2 ani mi-am rebransat apartamentul si am instalat repartitoare de la ista cu citire ... (vezi toată discuția)
Cine hotaraste schimbarea apometrelor ? firma ? administratorul? contsters111 contsters111 ISTA a afisat un anunt in care se mentioneaza urmatoarele proprietarii care nu permit accesul in apartament petnru demontarea/ remontarea contoarelor radio ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! care este temeiul legal prin care asociația îmi ... evelina78 evelina78 Buna ziua! Care este temeiul legal prin care asociația îmi baga pe gât plata pierderilor de apă, doar pentru faptul că nu am apometre cu citire radio? ... (vezi toată discuția)