avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am parcat pe un loc destinat persoanelor cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități, chiar ...

Bună ziua,
Am parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități,chiar nu am observat semnul (asta nu scuză cu nimic fapta),am primit în parbriz o înștiințare de la poliția locală și vreau să știu ce risc în acest caz.
Doresc să aflu dacă pot primii minimul din sumă, adică 2000 de lei care este mare și asta.
Mulțumesc anticipat pentru eventualele sfaturi!
Cel mai recent răspuns: raul2025 , utilizator 08:05, 24 Noiembrie 2025
Buna ziua

Daca platiti in maxim 15 zile de plata veti avea jumatate din minimul stabilit de lege, deci 1000 lei.

Valoarea exacta a amenzii nu avem de unde sa o stim.
Din câte am citit pe net legat de sancțiuni amendă este foarte mare, pleacă de la 2000 și maxim este 10000, uriașă!

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Daca platiti in maxim 15 zile de plata veti avea jumatate din minimul stabilit de lege, deci 1000 lei.

Art. 108, al. 1, lit. a, pct. 8 din OUG 195/2002 Aceasta este mențiunea de pe înștiințare

raul2025 a scris:

Din câte am citit pe net legat de sancțiuni amendă este foarte mare, pleacă de la 2000 și maxim este 10000, uriașă!

BogdanGri a scris:

Buna ziua

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare spațiu verde s6 Emib97 Emib97 Salut! Am găsit in parbrize astăzi o “ comunicare” de la poliția s6 privind parcarea autovehicului pe spațiu verde. Spațiul unde am parcat nu este ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare pe loc de parcare plătit în bucuresti Dededea Dededea Buna seara Am primit o informare pt ca am parcat pe un loc de parcare plătit, dar nu am stiut si nici nu avea însemne marcate .cum pot gestiona situatia ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda “stationare pe zona destinata spatiului verde” Roxana Ilie Roxana Ilie Buna ziua! Am primit astazi 25.09.2020 ,la posta, o scrisoare de informare (privind incalcarea unor norme referitoare la protectia mediului) ce ma ... (vezi toată discuția)