Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna dimineata, Va consult intr-un dosar de pensionare ptr stagiu ...

Buna dimineata,
Va consult intr-un dosar de pensionare ptr stagiu complet de cotizare 35 de ani, peste 40 ani considerand facultate si armata.
CNPP Teleorman, nu mi a considerat ca stagii de cotizare urmatoarele perioade:
- 3 luni somaj in 1991(04Iulie-01.Oct)
- 2 luni concediu medical 1996, accident de munca.
Mentionez ca m am angajat prima oara la 1 oct 1990, am lucrat apoi continuu exceptand acea peroada de somaj.

E corect asa?....daca e gresit, ce pot face in continuare?....CNPP imi spune ca am drept de contestatie doar la Judecatorie!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 25 Noiembrie 2025
Sunt stagii de cotizare necontributive....contestatia se face la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
deci, e corect cum a zis CNPP?...trebuiesc 35 de ani strict contributivi, in care ai platit cotizatie

Dar, concedii medicale dupa 2001 am vazut ca sunt considerate direct contributive
Da, va trebuie exact 35 de ani contributivi ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul (in functie de perioada) e vechime contributiva/necontributiva, sau nu? DanutBogdan DanutBogdan Am gasit pe Avocatnet urmatorul raspuns al unui consilier juridic : 2. Începând cu data de 01.03.2002, data intrării în vigoare a Legii nr.76/2002, ... (vezi toată discuția)
Pensie la 60 de ani fara penalizare? DanutBogdan DanutBogdan Buna ziua, Am 60 de ani (in august 2025), 34 de ani de contributie la pensii, 5 ani de facultate la zi, 9 luni de armata, 9 luni de somaj in anul 1996. Pot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in perioada 1987 - 1999 am lucrat 100% 7 ani in grupa ... Corneliu0962 Corneliu0962 Buna ziua, In perioada 1987 - 1999 am lucrat 100% 7 ani in grupa I si 4 ani si 6 luni grupa II. Conform legii mi s-ar reduce varsta de pensionare cu 4 ani ... (vezi toată discuția)