Buna ziua! Am urmatoarea problema: in iarna trecuta (2008-2009) nu am avut contract de cititre a repartitoarelor pe scara, iar plata s-a facut la pausal. Pe scara sunt 8 apartamente, din care doar 5 au avut persoane trecute la intretinere. Valoarea totala a caldurii a fost impartita la aceste 5 apartamente. Subliniez ca celelalte 3 apartamente nu au caloriferele debransate. Nu cumva pentru ca plata a fost la pausal trebuia sa se imparta valoarea caldurii la toate cele 8 apartamente??? Si daca raspunsul este afirmativ, se mai poate reclama acum? Nu neaparat ca sa ne primim banii inapoi, probabil ca nu mai e posibil, dar cei care au gresit pot primi macar o amenda? Unde sa reclam? La primarie, protectia consumatorului, politie?
Cred ca vorbim impreuna si ne-ntelegem separat....:)
@andreea.voicu ne-a intrebat de calculul caldurii la pausal. Ce treaba avem cu repartitoarele aici?
cred ca topicul nu-si avea rostul atita timp cit se referea la o situatie trecuta de mai mult de un an. atita timp cit nu a facut contestatie la vremea respectiva, nu cred ca mai poate face ceva in sensul recalcularii.
daca situatia persista si acum, acele apartamente nefiind puse la plata, doamna andreea voicu poate face contestatie in termenul legal
Am subliniat ca sunt constienta de faptul ca trebuia facuta contestatia in termen de 10 zile, nu am intrebat daca voi primi banii inapoi, ci doar daca este corect cum s-a procedat si unde pot depune o sesizare ca pe viitor sa fie mai atenti. Cei care deschidem asteptam un sfat de la cineva avizat, si eu sunt utilizator ca si dvs. asa ca mai bine lasati sa raspunda cei in masura sa faca acest lucru. Multumesc oricum tuturor pentru raspuns! Este un site util, multe raspunsuri am capatat fara sa mai deschid topic nou, dar acum nu aram sigura.
pai primul pas este contestarea calculului la intretinere in termenul legal de 10 zile de la afisare, la care trebuie sa primiti raspuns in 7 zile de la primirea ei. apoi, daca nu sinteti multumita de raspuns si aveti totusi dreptate, la serviciul care se ocupa cu asociatiile in cadrul primariei, iar mai apoi la tribunal (daca nu se rezolva nici la primarie)