Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Buna seara . Am cumparat un ap. in Buc. sect 3 . Nu locuiesc ...

Buna seara . Am cumparat un ap. in Buc. sect 3 . Nu locuiesc in Rom. Sunt cetatean austriac . Sunt obligata legal SA DEPUN O CERERE la taxe si impozite , pentru a-mi calcula impozitul pe ap. pe 2026 . Nu ma pot inregistra pe pagina ..Primaria sect 3 ". La telefon nu-mi raspunde nimeni . La pagina www giseu.ro e numai pentru romani . Nu pot obtine FORMULARE onLine , si nici adresa de Email . Atunci eu unde depun cererea pentru calculul impozitului pe 2026 ?? Va rog respectuos sa ma ajutati .cu o adresa de Email , pentru a depune cererea. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Freistadt , utilizator 20:19, 8 Decembrie 2025
Să înțeleg că aveți și cetățenie română și CNP ? Care este cetățenia dumneavoastră trecută în contractul de vânzare ? Din redactarea mesajului dumneavoastră rezultă cel puțin că sunteți de origine română. Am mai întâlnit cazuri de genul descris de dumneavoastră. Trebuie să semnați o procură prin care să mandatați o persoană preferabil din București care să efectueze toate operațiunile în numele dumneavoastră. Dacă aveți doar cetățenie austriacă și nu ați mai avut nicio altă tranzacție în România (moștenire, vânzare-cumpărare), întâi trebuie obținut un NIF pentru nerezidenți de la ANAF și apoi deschis rol la DITL Sector 3.
Sunt cetatean austriac . in CVC mi-ascria roman- austriac din cauza certificatului de nastere.- nascuta in Rom. In afara de certificat de nastere nu detin alt act. Pentru a face o procura , trebuie sa merg la consulatul din Salzburg. Sunt romanca , dar am cetatenie austriaca , nu am facut alta tranzactie in rom. decat ca am CUMPARAT un ap. Am incercat DITL3.ro si nu merge ....nu se poate . Am sa incerc la ANAF .Eu sper sa nu rada ANAF-ul de mine . Normal , primaria sect3 trebuie sa puna la dispozitie formulare , Email atat pentru cetateni Rom. cat si cei straini . Multumesc, toate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate re-inscrie pe rol fiscal un autovehicul care a fost ... Teodor17 Teodor17 Se poate re-inscrie pe rol fiscal un autovehicul care a fost scos de pe rol fiscal de catre acelasi proprietar ?? In Bucuresti , prin digitalizarea excesiva ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in romania Mirel58 Mirel58 Fica mea are cetatenie spaniola . In prezent locuieste cu mine in Bucureti , fiind inregistrata in Registrul Ambasadei Spaniei , ca rezidenta in Romania . In ... (vezi toată discuția)
Redobandirea cetateniei romane mec mec Sunt cetatean al Republicii Moldova, dar ma incadrez in criteriile de redobandire a cetateniei romane, am depus cerere de programare la Consulatul Romaniei din ... (vezi toată discuția)