avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis de sedere in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis de sedere in Romania

Fica mea are cetatenie spaniola . In prezent locuieste cu mine in Bucureti , fiind inregistrata in Registrul Ambasadei Spaniei , ca rezidenta in Romania .
In prezent s-a angajat la o firma romaneasca unde i s-a solicitat un permis de sedere in Romania .
Solicitand permisul la Directia Pasapoarte , mi s-a comunicat ca trebuie sa obtina mai intai cetatenie romana ( transcriere Certificat Nastere , Pasaport Roman de cetatean roman cu domiciliul in strainatate (?!) iar apoi sa solicite acest permis de sedere in Romania ...
Nu stiu daca este legal ceea ce mi s-a comunicat , dat fiind ca legislatia spaniola nu permite dubla cetatenie roma / spaniola .
Stiu ca legislatia romana o permite , dar ea , ca cetatean spaniol , trebuie sa respecte legile spaniole ....
Ce sa fac pentru a obtine un permis de sedere in deplina legalitate ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:24, 21 Aprilie 2012
Daca la data nasterii fiicei dumneavoastra vreunul dintre parinti avea calitatea de cetatean roman, ea a dobandit prin nastere si cetatenia romana. Iar daca parintii/parintele cetatean roman nu ati/a renuntat la cetatenie pe vremea minoritatii fiicei, ea este in continuare cetatean roman.
Daca la DGP s-a constatat ca fiica dumneavoastra are cetatenie romana nu va putea obtine permis de sedere ca cetatean strain, deoarece nu i se poate aplica regimul strainilor in Romania daca are calitatea de cetatean roman.
Pentru ce-i trebuie permis de sedere ? ... pentru angajare nu-i trebuie decat pasaportul deoarece este cetatean UE.
Pasaportul e una si permisul de sedere atesta ca are resedinta in Romania cu strada, bl si ap., deci poate sa lucreze. Nu pot sa locuiesc la Madrid dar sa lucrez zi de zi in Romania.
Cred ca i s-a cerut certificat de inregistrare sau carte de rezidenta, nu permis de sedere - cetatenii statelor UE care doresc sa stea mai mult de 3 luni pe teritoriul Romaniei trebui sa isi inregistreze rezidenta la fomatiunile teritoriale ale Oficiului Roman pentru Imigrari.

Pe pagina aceasta gasiti detalii legate de ce inseamna acest lucru precum si actele de care care are nevoie:

Angajare in munca
a) cerere tip;
b) carte de identitate /paşaport (original şi copie),
c) contract de munca (original şi copie) sau adeverinta eliberata de angajator (original),
d)„ print screen” din registrul general de evidenta a salariatilor, la secţiunea unde se regasesc datele referitoare la contractul de munca, stampilat şi semnat de catre angajator pentru confirmarea veridicitatii documentului prezentat;
e) taxe.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de rezidenta rommanitza rommanitza buna seara! ma numesc romanitza-cine ma poate ajuta cu citeva explicatii privind obtinerea cartii de rezidenta pe 5 ani? sunt casatorita cu un marocan de 7 ... (vezi toată discuția)
Rezidenta angajat din ue RENATINA RENATINA BUNA SEARA LOCUIESC DE 3ANI CUN CETATEAN ITALIAN EU AM DOMICILUL STABIL BRASOV CUM POT FACA RESIDENTA PT EL PENTRU CA VREA DSA LUCREZE IAR PT ANGANJAT CERE ... (vezi toată discuția)
Cum voi face dovada de intretinere cetatea strain? maia87 maia87 Am citit care-s conditiile de a aduce un cetatean strain, algerian, pe teritoriul Romaniei. Ceea ce ma impiedica sa demarez procedurile este faptul ca nu am in ... (vezi toată discuția)