Buna ziua!
Am si eu o nelamurire:Pe data de 11 noiembrie 2009 am intrat in concediu de maternitate,si pe 13 decembrie am nascut.Intrebarea mea este daca acum (dupa 66 de zile de la nastere) mai beneficiez de cuantumul celor 126 de zile,deoarece am impresia ca maximul zilelor de concediu de leuzie era 62,parca.Ideea e daca pot fi mai mult de 62 de zile de concediu de leuzie,si daca acum mai sint inca in concediu.
Va multumesc.
Am incercat sa cer decizia de suspendare a contractului de munca pentru crestere copil de la serviciu,si "doamna" m-a pus pe drumuri la dr.de familie cum ca sa iau de acolo data inceperii concediului de maternitate.(??!!??)...no comm.,adica bete in roate..
Bun,am sunat la ITM sa ma lamuresc cum sta treaba,iar ei mi-au raspuns ca trebuie sa fac o cerere de suspendare a contractului de munca,ca cei de la serviciu sa nu ma mai tergiverseze cu diverse prostii.
Intrebarea mea este:cum trebuie procedat,trebuie sa iau un nr.de inregistrare?
In cit timp sint obligati sa mi-o elibereze? Ca altfel,nu o pot scoate la capat cu ei..din pacate.
Pentru concediu de maternitate suspendarea CIM s-a facut de drept incepand cu prima zi de concediu. O evidenta clara gasiti la medicul de familie. Cele 126 de zile sunt calendaristice.
Inainte de a se termina cele 126 de zile depuneti la angajator o cerere cu nr. de inregistrare prin care solicitati concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani conform OUG 148/2005, incepand cu data .... (ziua urmnatoarei celei in care inceteaza concediul de maternitate sau alta zi anterioara incetarii acestul concediu.
Postnatal
LIVIA RIBIGAN
buna ziua
as dori sa stiu daca ma pot obliga sa nu efectuez toate cele 126 zile de concediu pre si postnatal.sunt insarcinata in 37 sapt si voi face cam 65 ... (vezi toată discuția)