avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare creante datorii partener extern
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare creante datorii partener extern

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista un document anume pentru comensarea datoriilor reciproce dintre o firma romaneasca si o firma externa.Daca nu,cum se poate face aceasta compensare ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 18:35, 16 Februarie 2010
un proces verbal de compensare, insusit de ambii parterneri, prin semnatura si stampila
vedeti si norma 26 bnr ; aveti obligatia unei raportari statistice daca faceti o astfel de operatiune de compensare cu un nerezident
Art. 9. - Rezidenţii care realizează operaţiuni nemonetare au obligaţia să raporteze letric aceste tranzacţii la Banca Naţională a României - Direcţia statistică, până la data de 20 a lunii următoare celei pentru care se face raportarea, prin completarea şi transmiterea anexei nr. 6.

k) operaţiuni nemonetare - operaţiuni de natura balanţei de plăţi, care se desfăşoară fără transferarea de fonduri, în totalitate sau parţial, cum ar fi bartere, compensări (netting), aranjamente de cliring şi altele asemenea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare externa smsimona smsimona buna,stiu ca exista obligatia de raportare la BNR a compensarilor dintre o persoana jur.rom.si una straina,dar am o particularitate si anume daca pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Compensare intre un agent economic din romania si unul din ue noiembriesm noiembriesm Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti care este parerea dvs prind compensare intre doi agenti economici, unul din Romania si unul din ... (vezi toată discuția)
Compensare mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Doresc sa fac o compensare intre 4 societati si nu stiu cum sa fac procesul verbal de compensare.Firma A factureaza combustibil firmei B, ... (vezi toată discuția)