avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensie intretinere minor

fostul sot ,este in somaj din luna sep2009 din acel moment nu a mai platit pensia de intretinere a fiului in varsta de 10 ani...as dori sa-i recapat aceste drepturi copilului. Cum trebuie sa procedez? Unde ar trebui sa ma adresez prima data?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 16:33, 16 Februarie 2010
O solutie ar fi plangerea penala impotriva fostului sot pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
1. Puteti sa faceti plangere penala pentru art.305 alin.1 lit.c c.pen.(neplata cu rea-credinta timp de luni a pensiei de intretinere).
Adresati-va intai sotului, pe care atentionati-l ca neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere timp de 2 luni constituie forma a infractiunii de abandon de familie (art.305 lit. C.pen.). Apoi puteti sa va adresati organelor de cercetare si de urmarire penala (politie, parchet).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara prietenoasa prietenoasa Buna ziua!spuneti mi va rog si mie ,ce am de facut in cazul in care eu sunt in Anglia cu fiul meu,iar fostul sot ,angajat MI nu imi mai trimite pensia ... (vezi toată discuția)
Nu am primit nici un ban pt copil casanova30bc casanova30bc Am castigat custodia copilului de 6 ani,am hotarare definitiva si irevocabila din data de 19/02/2010 prin care fosta sotie(mentionez ca e rezidenta in Italia) ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danutza_s danutza_s Buna ziua, Eu sunt divortata de un an si jumatate(1 copil in intretinere),iar pensia alimentara o vad numai daca tatal copilului doreste sa-l vada(1 ... (vezi toată discuția)