avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost fortata sa imi dau demisia, ce ma sfatuiti sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost fortata sa imi dau demisia, ce ma sfatuiti sa fac?

Pe data de 15.02.2010 firma Kaufland am fost fortata sa imi dau demisia.Nu mi s-a dat posibilitatea sa ma disculp orice ziceam faceau in asa fel de era tot impotriva mea,rastalmaceau cuvintele ca tot eu sa pic cea vinovata.Nu credeam ca se poate face asa de repede un rau.In fiecare zi am lucrat peste progam si din libere veneam sa imi fac comenzile(am fost sef raion frische),dovada camerele de luat vederi care sunt montate in magazin.Cum ma puteti sfatui?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 16 Martie 2012
demisia este un act unilateral, este apanajul angajatului daca doreste incetarea CIM prin aceasta modalitate. fiind un act la indemina angajatului este mai greu de demonstrat ca ati fost fortat sa faceti acest lucru. daca lucrurile nu sint tardive reveniti asupra ei asteptind ca angajatorul sa dispuna incetarea raporturilor de munca.luati legatura cu un avocat care va poate indruma in functie de situatia concreta.
Daca pe 15.02.2010 ati semnat demisia, nu cred ca au apucat sa o inregistreze la ITM...
Demisia ati cerut-o dvs, cu art 79 alin 1, sau acordul partilor?
faceti o sesizare la ITM inaintea inregistrarii deciziei, incercati si asa. Dupa ce va fi inregistrata decizia, aveti termen 30 zile sa faceti contestatie." Impotriva prezentei dispozitii de incetare a contractului de munca, susnumitul se poate adresa cu contestatie la TRIBUNALUL MUN. BUCURESTI, in termen de 30 de zile de la comunicare."
Eram prea suparata si nu am luat si eu o copie a demisiei mele,dar una tipizata de catre firma doar ca specifica "fara preaviz".Poate am gresit ca nu trebuiea sa semnez tinand cont ca eram si libera dar m-au obligat sa ma ponez fiinca apaream cu ore in minus.Cum ma puteti sfatui?
Nici nu iti trebuie o copie a demisiei si cum adica una tipizata in care se specifica fara preaviz. fii, te rog, mai explicita. Demisia fara preaviz implica anumite conditii.
Oricum nu conta daca erati sau nu libera...demisia puteti sa v-o dati si in ziua libera.
Mergeti la ITM acum cat nu s-a inregistrat, daca scrieti in sesizare ca v-au obligat si nu ati vrut sa va dati demisia, poate se mai intervine, intrebati ocolo ce puteti face.

Alte discuții în legătură

Demisie Roxana2017 Roxana2017 Bună ziua , Va rog sa mi spuneți cum ar trebui sa procedez în cazul în care am fost data afara iar demisia mea a fost semnata de către angajator ? (vezi toată discuția)
Cerere de lichidare din partea sefului AndreasBenea AndreasBenea Bună ziua! În urmă cu două zile, după terminarea programului, patronul meu m-a luat deoparte, mulțumindu-mi, chipurile, pentru serviciile prestate de ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie gay@ gay@ Buna ziua As dori sa plec de la firma in care lucrez , prin depunerea demisiei. Si as vrea sa nu respect partea din contract care spune ca trebuie sa stau ... (vezi toată discuția)