avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Contestare Impozit forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Contestare Impozit forfetar

Exista vreo modalitate prin care sa contest si sa imi deroghez societatea de la plata impozitului forfetar?
Am un SRL care nu prea are activitate dar doresc sa il pastrez pentru proiecte viitoare, depun la timp declaratiile fiscale, am un contabil pe care il platesc lunar. Trebuia sa fac cerere de declarare a inactivitatii dar se percepea o taxa de 200 lei pe care o gasesc nejustificata si astfel am preferat sa las firma in "functiune" astfel datoriile catre stat incluzand si penalitatile cresc luna de luna.
Neavand activitate si implicit profit de ce trebuie sa platesc statului impozit?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:01, 17 Februarie 2010
Pt ca asa zice legea trebuie sa platiti impozitul forfetar.
Trebuia sa dati 200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii babaangi babaangi Buna ziua! Sunt asociat unic la o societate comerciala (SRL) infiintata in anul 2006 si pana in prezent nu am avut activitate. Pana la finele anului 2008 am ... (vezi toată discuția)
Srl fara activitate dorelushu dorelushu Un prieten si-a facut un SRL in 2008.A zis ca fie si el patron.NU a facut niciodata nicio tranzactie,toate declaratiile lui sunt pe zero. NU a platit taxa ... (vezi toată discuția)
Cum pot evita impozitul forfetar la o firma inactiva? gelu2 gelu2 Sunt administrator la doua firme. Una inactiva, in care nu sunt singur si una in care sunt asociat unic si cu care mi-am completat ocazional veniturile. Nu imi ... (vezi toată discuția)