avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Accesare fara drept cont de email si injurii
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Accesare fara drept cont de email si injurii

sint o veche membra a acestui forum iar acum am nevoie disperata de un sfat de la un jurist.situatia prin care trec e urmatoarea: fiica mea,majora,are un prieten. amindoi sint niste copii extraordinari. ea e studenta la 2 facultati,lucreaza part-time ,el student si lucreaza si el... 2 tineri care se potrivesc f bine si linistiti. ''cineva'' a reusit sa sparga parola prienului ei si de pe id lui a inceput sa trmita tot felul de jigniri si d eamenintari cind la adresa fiicei mele cind la adresa prietenului ei.in acea perioada,cam de 2 saptamini,fii ca mea era putin certata cu prietenul ei si nu au vorbit. aceasta persoana care se folosea de id prietenului ei continua sa trmita injurii si amneintari,incercind chiar sa-i desparta. o sa ma intrebati d eunde stia acest necunscut de viata celor 2? pai atit fiica mea cit si eu ne conversam pe mes cu asta ,crezind c ae prietenul ei. deci a aflat niste detalii despre ei. nu lucruri importante dar atit cit sa lege lucrurile intre ele si sa isi faca o parere si sa trmita vorbe urite tuturor pe mes. intre timp eu am reinstalat windows la calculator deci nu mai am acele conversatii. dar preitenul ei cit si alti prieteni din lista au in calculator toate aceste lucruri. ce ma sperie e urmatorul lucru : acest necunoscut ameninta cu bataia,cu omorul,....si tot astfel de cuvinte privitoare la moralitatea fiicei mele.
va rog din suflet spune-ti-mi ce sa fac? dc ma duc la politie cum dovedesc cele primite daca eu am reinstalat windows=ul? sa fac plingere penala si apoi sa-i mentionez si pe ei ca martori sa-i citeze? cum sa fac si ce sanse am?plingerea s-o fac impotriva cui ? si cum dovedesc cele primite pe mes ? nu s-a sters ce am avut pe hard? va rog s ama indrumati ce sa fac ?chiar imi este frica!
Cel mai recent răspuns: eureka , utilizator 02:57, 25 Martie 2007
Stimata Doamna, injuriile pe net sunt o practica si chiar o obisnuinta pentru anumite persoane certate cu buna cuvinta. Un simplu "clic" cu maus-ul rezolva problema.
In privinta amestecului acelui intrus in viata Dumneavoastra privata, prin intermediul adresei de mail, folosindu-se de parolele pe care le aveati in calculator, este cunoscut faptul ca sunt o serie de programe prin intermediul carora se pot afla aceste parole. Schimbarea parolelor la un anumit interval de timp, cred ca ar fi benefic.
Citind cu atentie mesajul, am inteles care este in fapt, adevarata problema care va framanta. Faptul ca fica D-vs s-a certat cu prietenul. cam de 2 saptamini,fii ca mea era putin certata cu prietenul ei si nu au vorbit. aceasta persoana care se folosea de id prietenului ei continua sa trmita injurii si amneintari,incercind chiar sa-i desparta.
multumesc mult pt raspuns. o sa incerc sa-mi schimb cit mai des parola pt a nu mai pati asa ceva. nu prietenul ei e adevarata problema. atit eu cit si fiica mea credeam ca vorbim cu el pe mes cind erau ei certati. eu pe acest baiat il admir si il respect f mult. mi-a fost greu sa cred ca el mi-ar putea raspunde asa. dar nu era el. si el e intersat sa vada cine se afla in spatele acestor necazuri. de multe ori el era la mine si cineva intra pe id lui.am facut toti front comun sa incercamsa depistam cine ar putea fi. dar dc parolele se sparg atit de usor ,am s-o las balta si nu mai ocup de toti frustatii. vroiam s aflu dc plingerea la politie ar rezolva ceva. dar se pare ca nu.
Doamna marryy_lm,
Am sa incerc sa imi dau si eu un pic cu parerea pe acest topic deoarece mi se pare interesant,desi oarecum banal deoarece astfel de lucruri se intampla destul de des.
marry_lm:"va rog din suflet spune-ti-mi ce sa fac? dc ma duc la politie cum dovedesc cele primite daca eu am reinstalat windows=ul? sa fac plingere penala si apoi sa-i mentionez si pe ei ca martori sa-i citeze? cum sa fac si ce sanse am?plingerea s-o fac impotriva cui ? si cum dovedesc cele primite pe mes ? nu s-a sters ce am avut pe hard? va rog s ama indrumati ce sa fac ?chiar imi este frica!"
Arhiva de la messenger s-a sters din pacate,si nu mai aveti cum sa o recuperati.Si oricum,acea arhiva chiar nu ar valora nimic in instanta deoarece oricine ar putea-o falsifica.totusi pe viitor pentru a nu va mai pierde arhiva de la messenger atunci cand instalati windows-ul,mai intai mutati arhiva pe alta portiune a hardului,nu pe aceea unde se afla Windows-ul.In general Windows-ul se afla pe C,asa ca doar ceea ce aveti pe C se pierde la reinstalare.Inainte de a reinstala,mutati din C:Program FilesYahoo!Messenger fisierul Profiles si mutati-l in o regiune neafectata de reinstalare.Dupa ce va reinstalati Windows-ul si Yahoo Messenger,intrati iar in C:Program FilesYahoo!Messenger iar acolo stergeti acel fisier profiles(care oricum e gol)si il puneti pe cel salvat anterior instalarii.Astfel nu pierdeti arhiva.Desi cum am mai spus,oricum in acest caz sunt convinsa ca nu va era de ajutor cu nimic.
Daca vreti ca parola sa nu va mai fie sparta asa usor,puneti una de minim 8 caractere,formata si din cifre si din litere.
Nu va faceti nervi cu persoane ce chiar nu merita
Precizarile privind salvarea arhivei imi sunt utile. Multumesc.
Ma bucur ca am putut sa fiu de folos.:">

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! marryy_lm marryy_lm sint o veche membra a acestui forum iar acum am nevoie disperata de un sfat de la un jurist.situatia prin care trec e urmatoarea: fiica mea,majora,are un ... (vezi toată discuția)
Ajutor!1 un sfat !! marryy_lm marryy_lm sint o veche membra a acestui forum iar acum am nevoie disperata de un sfat de la un jurist.situatia prin care trec e urmatoarea: fiica mea,majora,are un ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate Mony2015 Mony2015 Buna ziua .Cineva a reusit sa-mi patrunda -n pc . A duplicat parole de paypal ,ebay ,yahoo ,googl ,sckype. Mi-a spart contul de facebook furandu-mi ... (vezi toată discuția)