avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... referitor mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

referitor mostenire

daca suntem 2 frati si mama iar la succesiune dupa moartea tatei am cedat mamei toate drepturile, adica ea fiind mostenitoare directa, dupa moartea ei noi revenim de drept la mostenire? adica ce implica ceea ce am facut noi.
Tinand cont ca am construit pe terenul mamei si alta casa. multumim pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 11:45, 17 Februarie 2010
La decesul mamei Dvs. veti fi mostenitori legali cu fratele Dvs., adica aveti dreptul la cate 50% din patrimoniul ei in momentul deschiderii succesiunii, adica cate jumatate din ceea ce va avea ea in momentul decesului ei.
Dupa decesul tatalui ati deschis procedura succesiunii, prin care toata masa succesorala a tatalui revenea mamei, prin renuntarea dvs la masa partajabila.
In tot timpul de la moartea tatalui pana la moartea mamei, singurul proprietar asupra bunurilor tatalui este doar mama.
Dupa moartea mamei, toate bunurile mamei (in ele fiind incluse si bunurile tatalui) vor reveni, in cote egale, fiecarui copil.
Daca dvs ati construit casa pe terenul mamei si vreti sa aveti titlu de proprietate pe ea, ar trebui sa o intabulati si sa o declarati pentru impozitare la primaria de care apartineti. In caz contrar, proprietar va fi mama dvs, motiv pentru care la moartea ei va veni la mostenire pe aceasta casa si fratele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. credeți că mai pot ataca la notar sau în instanta ... Warshiper Warshiper Bună seara. Credeți că mai pot ataca la notar sau în instanta o succesiune făcută după moartea tatălui deoarece la momentul acela nu am avut ... (vezi toată discuția)
Succesiune GhostZero GhostZero Mama detine o casa la tara, inafara celei din oras, prima fiind mostenire de la bunica cu care a facut contract de vanzare-cumparare, iar casa a fost trecuta ... (vezi toată discuția)
Drept civil. mostenire! completare succesiune nicujexul nicujexul Buna ziua! Intrebare: Dupa decesul tatalui, la dezbaterea succesiunii, toti cei 4 copii au renuntat in favoarea mamei pt locuinta ce forma masa succesorala ... (vezi toată discuția)