avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii ORDONATORUL DE CREDITE AL INSTITUTIEI MELE NU A TINUT ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

ORDONATORUL DE CREDITE AL INSTITUTIEI MELE NU A TINUT CONT DE LEGEA SALARIZARII UNICE

SALARIUL MEU A RAMAS LA FEL. SA NU MAI VORBESC CA AM STUDII SUPERIOARE SI AM UN SALARIU DE 520 RON CU TOT CU SPORUL DE VECHIME!!! NOI NU AM PRIMIT NICI MACAR ATUNCI CAND SE PUTEA PRIMI........D-APOI ACUM!!!
SUNTEM 5 COLEGI IN SITUATIA IN CARE AVEM SALARIUL BRUT DE 600 SI CEVA DE LEI......................DE ANUL TRECUT...........INCLUSIV SALARIUL PE LUNA IANUARIE 2010!!!
Cel mai recent răspuns: cresa de copii , utilizator 09:06, 18 Februarie 2010
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca am interpretat bine OUG1/2010 si spusele dlului secretar de stat, Valentin Mocanu, spune in conferinta de presa din data de 16 februarie a.c.
Conform legii noul salar brut se calculeaza : la vechiul salar brut (fara reducerile din luna noiembrie si decembrie) se adauga sporul de vechime, fidelitate si indemnizatia de conducere (in cazul institutiei in care lucrez). La acest brut se pot adauga, in cuantum de max 30% din noul salar brut, sporuri care se regasesc in anexa OUG 1/2010. La acest venit salariat se adauga o suma compensatorie tranzitorie (numai in 2010) reprezetand diferenta dintre salarul nou calculat si cel luat de angajat in decembrie 2009. In aceste sume intrand diferite, citez: "sporuri ilegale".
Daca asa trebuie interpretata legea noul meu salar ar trebui calculat astfel?

- vechiul salar brut 976, sporul de vechime 5% (49 ron) si un spor de cond deosebite de 10% (98 ron). Pe langa aceste sporuri, conform CCM se primea si sume reprezentand echipamente si hrana in valoare de 600 ron. Mentionez ca aceste sume sunt brute.

Acum noul meu venit salarial ar trebuie sa fie:
- noul salat baza 976+49=1025 ron
- spor inafara salariul de baza - 98 ron
- diferenta tranzitorie - 600 ron

Total brut = 1723 ron?

Lucrez in domeniul administratiei locale in departamentul contabilitate si am gradul II de specialitate.

Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare 2010 piramida76 piramida76 Cum se calculeaza salariul pentru ianuarie 2010 daca pe langa salariul de incadrare se da si sporul de vechime? Pentru bugetari am inteles ca salariul va fii ... (vezi toată discuția)
Reincadrare conform normelor de aplicare a legii nr. 285/2010 cameliapstl cameliapstl speta: un contractual la primarie a implinit in luna decembrie 2010 20 de ani vechime in campul muncii, astfel incat , pentru plata salariului aferent lunii ... (vezi toată discuția)
Cu cat va creste salariul minim, fara sporuri? Andrei92 Andrei92 De exemplu un salriu format din salariu de incadrare 630 Ron si spor de vechime (gd.4) , fara alte sporuri in afara, este de 756 Ron, asta in iunie 2010. Dupa ... (vezi toată discuția)