avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EVACUARE DIN IMOBIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EVACUARE DIN IMOBIL

Ma numesc Petrache Daniela ,as dori sa stiu si eu cum sa scap de sotul meu din casa ?Mentionez ca suntem casatoriti de 25 ani am cumparat un apartament din banii mei in urma cu 7 ani ..An data de 05-02-2010 la-m vandut copilui nostru in varsta de 19 ani cu o clauza de uzufruct viager pe numele meu adica Petrache Daniela.Mai va spun ca am facut vanzarea prin act vanzare cumparare la notariat.Eu acum am plecat din casa pentru a putea baga divort de el.Mentionez ca a fost total de acord cu vanzarea imobilului dar nu este de acord cu divortul nostru si am fost nevoita sa plec din imobil deoarece ma ameninta si ma tem pentru viata mea.Va rog sa-mi spune-ti cum sa procedez pentru a putea sa stau linistita.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 15:04, 17 Februarie 2010
buna ziua!
din ce spuneti dvs uzufructul viager l-ati pastrat dvs.
ar trebui sa mergeti la un avocat sa va studieze actele, si sa va indrume.
apelati la un avocat din zona dumneavastra.. doar cineva care vorbeste cu dumneavoastra fata-n fata va poate indruma cum e mai bine sa procedati.. Multa bafta va dorim si sa scapati cat mai repde de probleme
buna ziua.
din cate inteleg este vorba de un imobil achizitionat in perioada casatoriei , deci un bun comun al sotilor .
daca doar dvs. v-ati rezervat clauza de uzufruct viager, fiul dvs. va trebui sa investeasca instanta de judecata cu actiunea in evacuare a tatalui sau .
dvs. nu aveti calitate procesuala.
iar in ceea ce priveste divortul , chiar daca sotul dvs se opune desfacerii casatoriei, in functie de probatoriul administrat in cauza, instanta poate dispune totusi desfacerea casatoriei .
Ce acte sa-mi studieze ?Este contract vanzare cumparare pe numele fiului nostru cu clauza de uzufruct viager doar pe numele meu.
daca sunteti atat de sigura, promovati o actiune in evacuarea toleratului.
dreptul la actiune va apartine dvs in calitate de titulara a dr de uzufruct viager.

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare imobil copilului DANIELA PETRACHE DANIELA PETRACHE Buna ziua.Numele meu este Daniela Petrache.Vreau sa-i fac act vanzare cumparare copilului meu.Mentionez ca sunt casatorita de 26 ani cu sotul meu avem impreuna ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog DANIELA PETRACHE DANIELA PETRACHE Buna ziua,problema mea este urmatoarea:sunt casatorita de 25 ani,sotul meu a devenit alcoolic in urma cu 3 ani,anul trecut si-a pierdut locul de munca tot din ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj saiadi saiadi sunt in divort avem impreuna un fiu de 20 ani,vreau sa stiu daca putem semna un act prin care sa lasam apartamentul fiului nostru,si numai lui.eu mai am un ... (vezi toată discuția)