avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Director de liceu abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Director de liceu abuziv

Am un prieten bun care are urmatoarea problema. El are un copil elev de liceu. Acesta a replicat cu un pumn unui coleg de clasa care l-a lovit tot la fel. Ambii parinti ai elevilor au fost chemati la scoala de catre directorul liceului si amenintati sa-si ia copiii de la acea scoala ca altfel ii exmatriculeaza. Cu toate ca si copiii si parintii s-au impacat imediat si nu a suferit nimeni nici o rana, prietenul meu a primit de la acest director amenintari repetate - fara a da nimic in scris - sa-si ia copilul de la acea scoala ca altfel il face el sa plece singur. La scurt timp, profesorii au inceput sa-i dea note mici, a fost lasat corijent chiar daca nu merita. Amicul si-a luat copilul de la acea scoala dar este foarte suparat pe cum merg lucrurile in tara noastra. Copilul a gresit dar masura e prea dura si banuim ilegala atata vreme cat nu a fost comunicata in scris, cat nu a fost o pedeapsa graduala si s-a mers mai mult pe presiune psihologica. Copiii se mai cearta insa sa ajungi direct la asa ceva... e cam mult.
El vrea sa faca undeva o plingere impotriva acestui director abuziv si nu stie la ce lege ar putea face referire si ce sa scrie. Va multumim amindoi pentru sfatul dvs. pretios.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 08:02, 18 Februarie 2010
poate incerca o plangere penala de purtare abuziva si abuz de functie.. fapta savarsita de director, daca poate fi dovedita, este considerata infractiune si se pedpseste conform legii penale
Multumesc.
In legea invatamintului nu exista ceva de care s-ar putea lega? Ma gandesc la sanctiune graduala care trebuia respectata insa difrectorul a fost smecher, nu a dat nimic in scris. Daca are martori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot si tata foarte violent Mario12mxl Mario12mxl O sa vorbesc despre un caz dintr-o familie apropiata mie: [b]Tatal[/b] e un barbat exagerat de violent, sofer de tir, are in jur la 50 de ani, de-a lungul ... (vezi toată discuția)
Va rog oferiti-mi un rapspuns 333 333 Deci...Sunt nou pe aici forumuri,am nevoie de niste raspunsuri si va rog sa ma ajutati :(( Eu locuiesc in judetul cluj si prietena mea e din judetul ... (vezi toată discuția)
Învățământ -profesor cu probleme SimoCI SimoCI Bună ziua. Fiul meu a terminat clasa a7-a si este corigent la matematica, la fel ca inca 15, numai din clasa lui. In numeroase randuri parintii au incercat sa ... (vezi toată discuția)