avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident fara rca
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident fara rca

in cazul unui accident rutier doar cu pagube materiale prin ce ma pot adresa instantei pentru a-mi recupera paguba daca vinovatul nu a avut rca si refuza sa-mi plateasca? actiune in pretentii? este taxabila sau scuttita de taxa de timbru? care este temeiul de drept?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:52, 19 Februarie 2010
In cazul dvs.,si nu este singular,va reparati masina pe cheltuiala dvs.si apoi va indreptati in regres impotriva celui vinovat adica prin actiune in instanta.
Procesul in instanta o sa va usuce nervii si banii. Si va spune un avocat asta.
Eu am avut un caz identic. Soferul vinovat era neasigurat. Am depus dosar la Fondul pentru Protectia Victimelor Strazii :
Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii -adresa: Str. Vasile Lascar 40-40bis, et. 5, RO - 020502, sector 2, Bucuresti, România
telefoane:
Secretariat: 021 300 18 80
031 805 34 06
031 805 34 07
Centru de Informare: 021 300 18 86
Departamentul Daune: 021 300 18 84
Birou Juridic 021 300 18 83
fax: 021 312 31 82
e-mail: office@fpvs.ro.
IN numai doua luni mi-au facut expertiza tehnica si mi-au calculat suma despagubirilor. Mi-au dat 3.000 Euro in 2 saptamani. Daca nu sunteti multumit de suma stabilita ptr dvs, puteti face contestatie la ei pentru majorare. Tineti-ma la curent.

Iar riscul e unul frecvent: te judeci 3 ani, obti sentinta irevocabila, te duci la executorul judecatoresc si nu gaseste nici un bun de executat de pe urma soferului vinovat.
Nu aveti cum sa va recuperati banii si nici cheltuielile de judecata daca acela nu are nimic pe numele lui,
victoriada a scris:

Iar riscul e unul frecvent: te judeci 3 ani, obti sentinta irevocabila, te duci la executorul judecatoresc si nu gaseste nici un bun de executat de pe urma soferului vinovat.
Nu aveti cum sa va recuperati banii si nici cheltuielile de judecata daca acela nu are nimic pe numele lui,

Interventie moderator
Va rog sa evitati postarile consecutive (ca cea de fata), utilizand butonul "Editeaza" care va sta la dispozitie pentru completari.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina un_dan70 un_dan70 buna seara ma numesc dan si am o problema.acum 2 zile am fost implicat intr-un accident de circulatie cu o alta masina.desi in urma procesului de constatare al ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Rca expirat Ghiulya Ghiulya Buna ziua Am avut un accident cu masina saptamana trecuta, m-am tamponat cu o alta,fara sa rezulte victime ci doar ne-am avariat masinile amandoi. Am fost de ... (vezi toată discuția)