avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... drepturile militarilor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

drepturile militarilor

fiind subofiter,pot deveni agent la o firma de asigurari?multumesc celor care ma pot ajuta cu un raspuns cocret!
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 21:54, 9 Martie 2010
Cam aceasi problema am si eu pot sa fiu asociat intr-un srl ?daca da cu ce cota parte?
Din cate cunosc, meseria de cadru militar activ este incompatibila cu activitatea de agent de asigurari, care implica multa munca de teren, legatura permanenta cu clientii etc. ori nu vad posibil acest lucru stiind ca un cadru militar este in activitate 24h din24.
mateiu cristian a scris:

fiind subofiter,pot deveni agent la o firma de asigurari?multumesc celor care ma pot ajuta cu un raspuns cocret!

Bineinteles!Mergeti la un asigurator si incheiati un contract de agent.Cate polite incheiati, atat comision incasati.:thumbup:
Puteti incheia polite in timpul liber, comunicati cu clientii pe internet, treceti pe la sediul asiguratorului ori de cate ori aveti de depus documente,(inspectorul de asigurari va ajuta in activitate) si teoretic,nu va impiedica in activitatea la ordin. Asiguratorul nu va refuza, ramane sa va interesati daca sefii/regulamentele va permit venituri din alte activitati.Activitatea trebuie sa o declarati la Adm.Fin. pentru impozitare ca venit suplimentar soldei.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
nucu$, utilizator
multumesc pentru raspuns,dar ma intereseaza daca legal am acest drept,dat de vreo lege anume.
Eu nu sunt asa sigura ca aveti acest drept.
Atat in legea care reglementeaza regimul incompatibilitatilor,cat si in statutul cadrului militar se regaseste exceptarea de la indeplinirea altor functii decat acelea in care este incadrat, cu exceptia cumulului de functii stabilit prin Ordin al Ministerului Apararii.
Cadrele militare sunt investite cu exercitiul autoritatii publice,care implica anumite limitari.

Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
ContSters76710, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot fi taximetrist daca sunt cadru militar? luky0821 luky0821 As dori sa stiu daca in calitate de cadru militar(M.Ap.N.) pot din punct de vedere legal sa practic activitatea de taximetrie in afara orelor de program. Va ... (vezi toată discuția)
Pensie militara Eugen63 Eugen63 Ma aflu in urmatoarea situatie:dupa absolvirea scolii militare am lucrat ca maistru militar,pana in 1997 cand am demisionat .La acea data aveam deja 20 de ani ... (vezi toată discuția)
Se acorda ajutoarele lunare prevazute de legea nr. 284/2010 cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care au iesit la pensie? rahova rahova In noua lege a salarizarii la Anexa nr.IV/2 scrie: DREPTURI SPECIFICE ACTIVITÃŢII DESFêURATE ÎN INSTITUŢIILE PUBLICE DE APÃRARE NAŢIONALÃ, ORDINE ... (vezi toată discuția)