de curand am avut un accident auto grav (cu vatamare corporala grava).care sunt primi pasi care trebuiesc urmate(precizez ca dupa primele cercetari a-si fi vinovat de producerea accidentului),, polita RCA acopera spitalizarea persoanelor inplicate in accident? :(
buna ziua.iata-ma revenind dupa un an si un pic,dar dupa multe infatisari la judecatorie mi sa dat sentinta(solutia) astfel; Solutie: În baza art. 184 alin. 1 şi 3 C.p. cu aplicv. art. 320/1 alin. 7 C.p.p. condamnă pe inculpat, la pedeapsa de 2 (două) luni închisoare (parte vătămată S. B). În baza art. 184 alin. 1 şi 3 C.p. cu aplic. art. 320/1 alin. 7 C.p.p. condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare (parte vătămată N. Gh.). În baza art. 184 alin. 2 şi 4 C.p. cu aplic. art. 320/1 alin. 7 C.p.p. condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 (un) an închisoare (parte vătămată N. A.). În baza art. 184 alin. 2 şi 4 C.p. cu aplicarea art. 320/1 alin. 7 C.p.p. condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 (un) an închisoare (parte vătămată A. C.). În baza art. 33 lit. a şi art. 34 lit. b C.p. contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 1 (un) an închisoare. Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. a teza a II -a, b şi c C.p. în condiţiile art. 71 C.p. În baza art. 81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 (trei) ani reprezentând termen de încercare stabilit în condiţiile art. 82 C.p. În baza art. 71 alin. 5 C.p. suspendă executarea pedepsei accesorii pe aceeaşi durată. În baza art. 359 C.p.p. atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 83 C.p. În baza art. 14 şi art. 346 C.p.p. admite în parte acţiunea civilă şi în temeiul art. 998 - 999 C. civil şi art. 55 din. 1 din Legea nr. 136/1995 obligă inculpatul să plătească acesteia suma de 2148,73 lei cu titlu de desp. civ. şi majorările de întârziere aferente calculate de la data rămânerii definitive şi până la data plăţii, sumă ce urmează a fi achitată părţii civile de către asigurător. În baza art. 14 şi art. 346 C.p.p. admite acţiunile civile formulate de părţile civile şi în temeiul at. 998 - 999 Cod civil şi art. 55 alin. 1 din Legea 136/1995 obligă inculpatul să plătească părţii civile Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti suma de 21.929,83 lei şi părţii civile Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arsenie suma de 20.082,40 lei cu titlu de desp. civile, suma ce urmează a fi achitate părţilor civile de către asigurător. În baza art. 14 şi art. 346 C.p.p. admite în parte acţiunile civile formulată de părţile civile N Gh, N. A. şi A C..şi în temeiul art. 998 - 999 C- civil şi art. 55 alin. 1 din Legea 136/1995 obligă inculpatul să plătească părţile civile N. Gh suma de 20.3000 lei (12.800 daune materiale şi 7500 lei daune morale), părţii civile N. A. 11.080 lei (1.080 lei daune materiale şi 10.000 lei daune morale) şi părţii civile A. C. 11.882 lei (1882 lei daune materiale şi 10.000 lei daune morale) cu titlu de desp. civ. sume ce urmează a fi achitate părţilor civile de asigurător. Ia act că părţile vătămate Serviciul Jud. de Ambulanţă Teleorman şi S. B. nu s-au constituit părţi civile în procesul penal. În baza art. 191 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul să plătească suma de 4000 lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 193 alin. 1 şi 2 C.p.p. obligă inculpatul să plătească părţii civile A. C. suma de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariu avocat oficiu în sumă de 150 lei asigurat părţii civile N. gh.va fi avansat din fondurile MJLC. Cu recurs.
Pagina 1
asta a fost solutia data de judecator.pe mine ma intereseaza ce inseamna toate aceste articole(unele le-am inteles altele nu prea)adica ce inseamna art '''.Interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. a teza a II -a, b şi c C.p. în condiţiile art. 71 C.p. În baza art. 81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 (trei) ani reprezentând termen de încercare stabilit în condiţiile art. 82 C.p. În baza art. 71 alin. 5 C.p. suspendă executarea pedepsei accesorii pe aceeaşi durată. """ pina la urma care este pedeapsa ?1 an cu suspendarea pedepsei +3 de incercare(reabilitare) ce se intimpla cu permisul? este anulat sau suspendat va multumesc pt timpul acordat
Anularea permisului este o masura administrativa si va fi luata de politie in baza hot. definitive.Veti avea de plata 4000 ron ch. judiciare catre stat,.
-au fost interzise drepturile electorale
-pedeapsa e de 1 an cu suspendare .Dupa 3 ani de la ramanerea def. a hot., opereaza reabilitarea de drept daca nu intervine o cauza de revocare in acest termen de incercare.
Buna ziua! Am si eu o intrebare, daca poate cineva sa-mi raspunda, va rog: Am produs un accident de circulatie, am lovit cu masina pe trecerea de pietoni.Vina este a mea. Victima este internata, a suferit doar fractura mainii stangi care trebuie sa sufere mai multe interventii chirurgicale. Mi-a fost deschis dosar penal cu neinceperea urmaririi penale. Am ajuns la intelegere cu victima sa retraga plangerea in schimbul unei sume de bani. Cum trebuie sa procedez? Victima este va fi supusa unei operatii si are nevoie de bani cat mai repede. Este suficient ca in momentul in care ii dau bani sa scrie de mana o declaratie pe proprie raspundere ca este deacord sa primeasca suma de bani in schimbul retragerii plangerii in prezenta a 2 martori, sau trebuie in prezenta unui notar? Aceasta declaratie are insemnatate juridica? Imi este teama ca ii dau banii, scrie aceasta declaratie, iar ea ulterior sa se razgandeasca sa nu vrea sa mearga la politie sa retraga plangerea? Daca depune declaratie la politie ca renunta la plangerea penala dosarul se va inchide aici?
Daca v-ati inteles, este indicat sa anuntati firma care a incheiat asigurarea RCA pentru a inchide dosarul .Regula e ca RCA-ul preia plata despagubirilor.
Era bine sa deschideti topic nou.
Ucidere din culpa
al3xn01
Buna seara , sunt cercetat pentru ucidere din culpa cu un accident auto, dosarul a iesit de la camera preliminara am termen pe 28 luna aceasta. ce vream sa va ... (vezi toată discuția)
Plata daunelor morale
ionelbv
in urma cu un an am intentat proces unor indivizi care m-au lovit. pe 12 mai a avut loc pronuntarea:12.05.2010 În baza art. 180 alin.2 C.p. cu aplic .art. 63 ... (vezi toată discuția)