Buna seara!
Am o prietena care a divortat si a facut partajul acum trei ani (se implinesc pe 27 martie).I s-a stabit ca trebuie sa plateasca o sulta sotului ei,pentru ca a decis sa ramana in casa,ea insa a ramas cu doi copii in intretinere si nu are posibilitate sa-i dea acesti bani. Sotul ei nu este in tara,asa ca nu i-a cerut nimic pana acum.Intrebarea mea este,,,daca dupa cei trei ani de la partaj,cand prescrie acest drept,sotul ii mai poate cere acea suma de bani de vreo forma sau daca ea mai are vreo obligatie fata de el in acest sens?
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Probabil ca intrebarea vizeaza posibilitatea de a se proceda la executarea silita.
Daca este asa sunati si vorbiti cu el ca se va face plata.
O saptamana nu ar fi o problema mai ales ca nu cred ca se va apuca chiar de a doua zi sa mearga la executor.
Daca data de 4 octombrie a fost stabilita de catre instanta ca ultima zi de plata a sultei, iar cel obligat la plata nu isi achita aceasta datorie, debitorul are la dispozitie trei ani incepand cu 4 oct pentru a solicita executarea silita; veti plati si cheltuielile de executare.
Daca 4 oct este data la care se implinesc trei ani de la ramanerea defintiva si irevocabila a hotararii de partaj si in hotarare nu a fost stipulat un termen pt plata sultei, iar debitorul nu isi primeste sulta pana atunci si nici nu intreprinde vreun demers in vederea punerii in executare a hotararii, incepand cu 5 oct, datoria se prescrie.
Partaj+sulta
Cosmin_T
Ma lamuriti si e mine, va rog, la ce se refera sulta?
-la cat din valoarea bunului partajabil (imobil) se poate ridica?
-termenul de plata?
-posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Plata sulta
SANTIER
Buna seara!
In cazul in care instanta stabileste sulta ce ar trebui platita cel care ramane in imobil, care este termenul pana la care este obligat sa ... (vezi toată discuția)