avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calculul indemnizatiei pentru crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calculul indemnizatiei pentru crestere copil

Buna ziua!
Am depus un dosar pentru indemnizatie crestere copil si mi s-a raspuns ca nu mi se iau in calcul veniturile dintr-o conventie civila de prestari servicii deoarece am platit impozit de 16% . Ei considera ca numai veniturile impozitate cu 10% sunt considerate din activitati independente, altfel nu le iau in calcul. Am dreptul sa imi ia in considerare si aceste venituri? Cui sa ma adresez ca sa se rezolve situatia?
Va multumesc.
Prin Ordinul nr. 68, emis miercuri, 4 februarie 2009 (nepublicat inca in Monitorul Oficial), MMFPS a aprobat instructiunile de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului. Conform instructiunilor aprobate prin Ordinul nr. 68/2009, in sensul prevederilor din normele metodologice de aplicare a OUG nr. 148/2005, veniturile care se iau in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului reprezinta, dupa caz:
1) pentru veniturile din salarii :
- la locul unde se afla functia de baza : suma incasata de persoana indreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul a impozitului determinata ca diferenta intre venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii aferente unei luni si deducerea personala acordata pentru luna respectiva; contributiile la fondurile de pensii facultative; cotizatia sindicala platita in luna respectiva.
- pentru veniturile obtinute in celelalte cazuri: suma incasata de persoana indreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinate ca diferenta intre venitul brut si contributiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora.
2) suma incasata de persoana indreptatita, calculata potrivit legii de catre platitorul acesteia, pentru perioadele asimilate prevazute la art.4 alin.(7) din normele metodologice;
3) suma incasata de persoana indreptatita care realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestuia sau sunt considerate neimpozabile;
4) suma rezultata dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activitati independente determinat in conditiile legii;
5) suma rezultata dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activitati agricole determinat in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului ancutic ancutic vreau sa stiu daca pe langa contractul de munca mai am un contract de management incheiat cu o societate supus impozitului pe venit(16%), fara sa mai platesc ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului Leonard Pescaru Leonard Pescaru 1. conform legii 257 din 31.10.2008, veniturile care fac obiectul legii sunt cele nete sau veniturile brute? 2. avem o pustoaica care in aprilie 2010 va face ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil adina_beb adina_beb Buna ziua, Sunt insarcinata si la momentul in care voi naste ma voi afla in urmatoarea situatie, legata de veniturile obtinute in ultimele 12 luni: - 9 ... (vezi toată discuția)