avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA

Buna ziua,
Am nevoie de parerea unui specialist in materie de contabilitate TVA.
Compania la care lucrez considera ca prin nerecuperarea de TVA aferenta anilor 2008 si 2009,suntem pasibili de o amenda constand dintr-un procent din valoarea totatala a TVA-ului nerecuperat ,in cazul in care primim 'vizita' unui control inopinat.
Eu nu lucrez in departamentul financiar dar sunt implicata in procesul de pregatire a documentatiei in vederea solicitarii recuperarii de TVA si nu am stiut de existenta unei astfel de penalizari.Este posibil sa se intample asa ceva si daca da,in ce conditii ?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:31, 18 Februarie 2010
nu inteleg de ce ati fi pasibili de o amenda...:-/ recuperarea TVA este o chestiune absolut legala, dar nu obligatorie.Puteti sa cereti recuperarea TVA sau nu, oricum inainte de a vi se face rambursarea acestuia, va veni un control fiscal de la Finante si face un control foarte amanuntit in ce privesc sumele si documentele justificative ale recuperarii tva-ului.
tva de recuperat se ramburseaza de la bugetul statului doar la cererea contribuabilului, prin depunerea decontului de tva cu optiune de rambursare la organul fiscal competent.

practic se bifeaza "DA" in decontul de tva respectiv.

nu exista temei legal pentru aplicarea unei astfel de amenzi, doar poate naste suspinciuni o suma mare de tva de recuperat nesolicitata la rambursare intr-un timp foarte indelungat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva limita 10000ron undelfin undelfin Intentionez sa cer rambursare tva = ~7000ron. nu am cerut niciodata rambursare de la infiintarea firmei (aprox 4 ani) tva-ul este aferent unui contract de ... (vezi toată discuția)
Decont tva Lika Lika Intentionez sa-mi deschid un SRL, platitor TVA, cum se procedeaza cu recuperarea TVA-ului? Care sunt procedurile de decontare TVA? Multumesc. (vezi toată discuția)
Procedura rambursare tva ? marutacosmin marutacosmin Buna seara Societatea noastra are in contul 4424 suma de peste 40 mii lei ( Tva de recuperat ). Data fiind situatia de fata, ne tenteaza sa cerem rambursarea ... (vezi toată discuția)