avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor si stabilire domiciliu in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor si stabilire domiciliu in strainatate

Buna ziua,

Intentionez sa introduc o actiune de incredintare minor, dar fara divort si apoi sa ma stabilesc impreuna cu minorul in strainatate. Toti 3 avem statutul de rezident permanent in tara in care intentionez sa ma stabilesc. Tatal nu este de acord cu plecarea si, mai ales, cu stabilirea minorului impreuna cu mine in aceasta tara. Exista vreo solutie in acest caz? Rezidenta permanenta a copilului in tara respectiva poate fi de folos?

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!

Cel mai recent răspuns: timi30 , utilizator 11:54, 19 Februarie 2010
foarte interesant !! cum credeti ca puteti solicita sa vi se incredinteze minorul dvs., din moment ce sunteti casatorita ?? amandoi parintii aveti aceleasi drepturi si obligatii in ceea ce-l priveste pe minor.
custodia minorului o puteti solicita doar daca divortati .
Si eu am fost uimita de posibilitatea asta, dar mi-a fost propusa de un avocat ca solutie mai rapida de finalizare a procedurilor intrucat am nevoie sa onorez un contract de munca in 4 luni.

Totusi, sa luam cazul in care introduc si actiune de divort (daca altfel nu se poate), care sunt solutiile ca minorul sa locuiasca impreuna cu mine in strainatate daca imi este incredintat in instanta prin hotarare definitiva?
Solutia e incredintarea minorului.
Personal, am mari indoieli ca se poate incredinta minorul unuia dintre parintii sai divortati.
Poate ca avocatul se referea el la ceva, dar imi e greu sa vad la ce... poate o ordonanta sa va permita iesirea din tara, poate altceva, nu stiu...
Dar nu vad motiv, justificare. Faptul ca dv. aveti nevoie sa fiti in strainatate nu e motiv sa fie si copilul; sau poate o fi, dar nu stim amanunte.
E de discutat exact si la obiect, caci nu prea avem date.

Roxanel, nu exista custodie decat la bunuri in legislatia noastra... macar noi, juristii, sa fim corecti in exprimare.
apropo de exprimare :
ce-ati vrut sa spuneti cu : personal am mari indoieli ca se poate incredinta minorul unuia dintre parintii sai divortati " ??
odata cu desfacerea casatoriei instanta nu se pronunta si asupra incredintarii minorului ??
chiar n-am inteles punctul dvs. de vedere .
puteti primi custodia copilului dar fara acordul tatalui nu il puteti duce in strainatate.

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului in afara tarii impreuna cu minor diana lazar diana lazar Buna seara, Am divortat in urma cu 5 ani si prin hotararea de divort copilul, atunci in varsta de 6 ani, mi-a fost incredintat (custodie unica). Am primit o ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Plecare definitivä din tarä färä semnätura tatälui Mary355 Mary355 Dupä lupte seculare am primit incredintarea minorului,definitiv si irevocabil.Pinä si instantele germane au anulat orice drept al tatälui asupra copilului. ... (vezi toată discuția)