avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... se considera vechime la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

se considera vechime la pensie?

Buna ziua,

reducerea timpului efectiv de lucru pe caz de boala de la 8 ore la 4 ore pentru incapacitate temporara de lucru cumulat cu pensia de boala se considera vechime in munca?pensia de boala are efect asupra calculului pensiei la limita de varsta daca persoana respectiva are peste 27 ani lucrati in campul muncii ?
Vreau sa ajut pe cineva,va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:47, 19 Februarie 2010
1. Pensia de invaliditate se ia in calcul la pensia de limita de varsta.
2. Perioadele lucrate cu timp partial se iau in calcul la orice fel de pensie.
In completarea raspunsului dat de colegul meu, @tudorvaleriu:
Art. 78, alin. (7) din Legea nr. 19/2000 prevede ca, in cazul persoanelor care beneficiaza de pensie de invaliditate si care in aceeasi perioada obtin venituri pentru care se datoreaza CAS, la calculul punctajului anual se iau in considerare, prin cumulare, veniturile asigurate cu cele stabilite pentru perioada in care a beneficiat de pensie de invaliditate.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Determinare varsta pensionare rmihaila rmihaila Buna seara, Am implinit 53 ani luna trecuta si am o vechime in munca de 26 ani si 6 luni din care 18 ani in grupa I de munca. Va rog sa-mi spuneti cand ma ... (vezi toată discuția)
Pensionare sot corneliamanescu corneliamanescu Buna ziua. Sunt noua pe forum si doresc sa pu o intrebare referitoare la modul in care se poate pensiona sotul meu. Este nascut in anul 1951, septembrie. A ... (vezi toată discuția)
Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)