avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau sa fac sediu social,exclusiv, in ap
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau sa fac sediu social,exclusiv, in ap

Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti ce treb sa fac mai departe,avand in vedere legea 230/2007.As vrea sa-mi fac sediu social in ap, proprietate personala si am obtinut semnaturile a 2 vecini-cei din fata,cei de sus, iar cei de sus nu vor.Au zis ca numai dc mergem in justitie.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andraanda , utilizator 20:56, 18 Februarie 2010
Mergeti in justitie, nu aveti ce face! :)
L230/2007
ART. 42
Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu alta destinaţie decât aceea de locuinta fata de destinată iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se invecineaza, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.

Le-ati explicat totusi ce inseamna "sediu social"? Poate ei chiar nu stiu.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
Presedintele, utilizator
pe site-ul [ link extern ] :
SEDIUL SOCIAL - este locul unde va veti desfasura activitatea. Sediul social poate sa nu fie acelasi cu punctul de lucru, iar daca sediul se afla in incinta unui bloc, trebuie sa cereti mai intai acordul Asociatiei de Locatari/Proprietari.

si observ ca acolo nu se cere acordul vecinilor direct afectati, cu atit mai mult cu cit la sediul social nu se desfasoara activitati si nu se schimba destinatia apartamentului, acesta raminind in continuare locuinta. deci apartamentul are numai rolul de a fi adresa de corespondenta in majoritatea cazurilor, vecinii nefiind deranjati (decit in orgoliul propriu, ca nu sint in stare sa produca bani asa cum produce respectivul). insa, daca se schimba destinatia apartamentului in punct de lucru (agentie imobiliara, birou avocatura, cabinet stomatologic, etc) este obligatoriu vecinilor direct afectati
Nu am inteles daca ap. este la parter si "afectati" sunt numai 3 vecini, doi sunt de acord si "cei de sus" nu sunt de acord. Cati sunt sus?
Daca solicitati numai schimbarea destinatiei locuintei asa cum spune @carol_lorac si mai ales acest lucru il mentionati in cererea catre as. prop. nu trebuie sa va faceti probleme si nici com. executiv al as. prop. Lasati Acordul asa fara semnatura prop. de sus, mergeti la RC, explicati problema si cred ca obtineti aprobarea. Daca vecinii dvs. vor sa mearga in instanta, lasati-i sa mearga daca au o motivare serioasa a refuzului. Au aceasta motivare?
Acordul standard la-ti descarcat de pe Registrul Comertului, da?
Succes!
Buna ziua,va multumesc f mult pt raspunsuri!Voi face ce mi-ati spus.Acum sa va explic putin-vreau sa fac sediu social in ap,fara punct de lucru
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
andraanda, utilizator
nu inteleg cum de aveti acordul asociatiei fara a avea semnatura presedintelui si stampila pusa pe document (care se afla la el) :hm:

Alte discuții în legătură

Cum fac sa obtin semnaturi pentru infiintare s.r.l.? MrFB MrFB Am nevoie de 3 semnaturi pentru a infiinta un S.R.L. Problema este ca vecinii de deasupra nu mai locuiesc aici de aproape 1 an,iar apartamentul este gol,iar la ... (vezi toată discuția)
Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.42 lege 230/2007 eugen82 eugen82 art.42: Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului ... (vezi toată discuția)