avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intelegere cu fratele in caz de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intelegere cu fratele in caz de donatie

Exista posibilitatea ca eu sa inchei vreo intelegere scrisa (poate prin notariat) din care sa reiasa despagubirea pe care i-o platesc fratelui meu si care sa constituie peste ani o bariera peste ani, dupa decesul mamei mele (vaduva), in atacarea actului de donatie pe care mama mea mi l-ar face?
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 14:28, 18 Februarie 2010
Fratele poate face o declaratie la notar ca "nu am nici o pretentie fata de donatia mamei catre fratele meu/sora mea ... intrucat am primit si eu o suma de bani, ... alt imobil, ... (ce a primit)." De regula aceasta declaratie se face dupa ce se face donatia. Si trebuie sa cuprinda neaparat ca a primit altceva in schimb. Daca vreti sa specificati suma de bani in declaratia fratelui, atunci onorariul pe care il platiti la notar va fi in functie de suma scrisa, adica mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia apartament frate catre sora Iris amelia Iris amelia Buna ziua! Eu mai am un frate care nu este casatorit si nici copii nu are. Parintii mei au un apartament pe care vor sa mi-l doneze mie, iar eu sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Impartire casa parinteasca crin28 crin28 Situatie: In casa parinteasca s-au nascut frate si sora. Fratele intretine mama, iar sora, in prezent, e plecata in strainatate (de 5 ani). Casa a fost pe ... (vezi toată discuția)
Donație de la mamă unuia din cei doi fii. ce declarație notarială de acord poate da fratele care nu primește nimic? manu32 manu32 Buna seara! Mama mea mi-a donat un apartament (1/1 cu scutire de raport) in urma unei intelegeri verbale ca sa platesc jumatate din valoare, fratelui meu. Am ... (vezi toată discuția)