avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O PROBLEMA DE SUCCESIUNE / MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O PROBLEMA DE SUCCESIUNE / MOSTENIRE

buna seara
am si eu o intrebare pentru dumneavoastra?
sotul meu a avut un unchi care a decedat in luna august 2005, defunctul nu a fost casatorit si nu are copii. el a fost frate cu soacrea mea(care este si ea decedata), au fost 6 frati, 3 in viata iar 3 au decedat. O sora a defunctului aflata in viata si care era aici in Bucuresti s-a ocupat de inmormantarea defunctului(fratelui) impreuna cu fiica ei. La imormantare l-a chemat si pe sotul meu. Defunctul avea proprietate un apartament cu doua camere in sect 2. Anul acesta cu o luna in urma am sunat la Directia fiscala a Sect. 2 si am intrebat cum sa procedam pentru deshiderea succesiunii, iar salariata de acolo m-a intrebat cine sunt si eu i-am spus ca sunt nepoata si doresc sa deschidem succesiunea, functionara mi-a spus - doar a-ti venit cu mama si v-am dat certificatul pentre deschiderea succesiunii ce mai doriti? Atunci eu i-am spus functionarei ca defunctul are mai multe nepoate si nepoti. In acel moment functionara a inceput sa spuna ca la acea adresa este un alt proprietar si nu avrut sa imi mai dea nici o relatie. Atunci eu am ajuns la concluzia ca sora defunctului impreuna cu fiica ei au dezbatut succesiunea. Am rugamintea la dumneavoastra sa imi spuneti daca in aceasta situatie mai putem face ceva, mai poiate fi anulata succesiunea respectiva de catre ceilalti frati si nepoti ai defunctului?
va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: anca2710 , utilizator 23:01, 19 Noiembrie 2006
Da, faceti adresa la camera notarilor publici, sau chiar va duceti acolo si intrebati daca s-a dezbatut succesiunea de pe urma unchiului si cine sunt mostenitori. dupa solicitati anularea certificatului de mostenitor emis pentru ca nu au fost chemati la mostenire toti mostenitori.

Asta in mare, imi pare rau dar in acest moment nu va pot spune mai mult pt ca sunt prea obosita.
Va multumesc pentru ca ati ales sa ma ajutati dar doresc sa mai fac o precizare: au trecut 6 luni de cand s-a facut succesiunea. In acest caz mai poate fi atacata ?
...daca nu puteti face dovada ca ati acceptat mostenirea in termenul de 6 luni de la data decesului unchiului, nu se mai poate face nimica...interesant de vazut daca notarul a audiat martori la dezbaterea succesiunii, si daca da, ce au declarat acestia in legarura cu numarul mostenitorilior...
...daca nu puteti face dovada ca ati acceptat mostenirea in termenul de 6 luni de la data decesului unchiului, nu se mai poate face nimica...interesant de vazut daca notarul a audiat martori la dezbaterea succesiunii, si daca da, ce au declarat acestia in legarura cu numarul mostenitorilior...
bunicii mei au decedat in anul 1990 respectiv 1995,copiii lor nu au deschis succesiunea.acum mama deci fiica lor care mai are o sora si un frate care a decedat in martie2006,vrea sa deschida succesiunea .sora mamei vrea sa lase partea dansei de mostenire mamei iar sotia fratelui si cei doi copii ai lui nu stiu ce pretentii au.
este vorba de 4 ha 6300 m2 teren arabil,800m2 teren intravilan si 7300m2 padure.aceste terenuri se afla in satul natal si nu au valoare mare pe piata.
unde trebuia mama sa mearga,la notar,la judecatorie ,unde se deschide taxa de succesiune,cat costa si daca sora locuieste la bucuresti unde trebuie sa faca declaratia ca ii cedeaza partea de mostenire .cat costa intreaga operatiune?

Alte discuții în legătură

Atacare testament! ce sanse sunt de a desface anula in parte sau total adevar2014 adevar2014 Buna, as avea nevoie de ceva sfaturi, Am un avocat dar stiti poate nu-i destul de sincer cu mine, pentru ca daca imi zice nu mai merg la proces si asa nu mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme Mihon Liviu Mihon Liviu Am o situatie deosebita privind succesiunea si anume: -Fratele meu are o fata din prima casatorie. -Dupa divort ,sa casatorit din nou si nu au copii, la a ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a decedat anul trecut si prin testament a lasat totul ... Amalia59 Amalia59 Unchiul meu a decedat anul trecut si prin testament a lasat totul sotiei in viata. Nu au avut copii doar nepoti de la frate sau sora. Unchiul meu are 3 nepoti ... (vezi toată discuția)