avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

In caz de divort si partaj conteaza ca apartamentul in care locuim a apartinut parintilor mei(sotia) in calitate de chiriasi, fiind un apartament nationalizat dar cumparat de noi( sot si sotie)dupa casatorie pentru ca initial sotul a fost luat in spatiu tot ca chirias de catre parintii mei pana cand legea a permis cumpararea.
De asemenea conteaza daca apartamentul este sediul social al firmei la care sotul este administrator si asociat in proportie de 80%, si sotia este asociat (20%) si angajat al firmei?
Daca am un baiat de 18 ani casa se imparte sau revine parintelui la care copilul major opteaza sa ramana?
Toate acestea in conditiile in care casnicia se desface din vina sotului.
Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 18:06, 18 Februarie 2010
BUNA ZIUA
daca apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei are regim de bun comun si se imparte ca atare conform contributiei indiferent de minor care defapt nu mai este minor din cite am inteles este major ,
bafta
av daniela
wau..
deci, pe rand..
1. apart e bun comun, sa inteleg, intrucat a fost achizitionat de soti in timpul casatoriei, neavand relevanta cui a apartinut si in ce calitate mai inainte de asta. conteaza insa cum a fost achizitionat acel apartament-din banii cui, mai exact ce imbunatatiri s-au adus si pe banii cui, etfc.cu alte cuvinte, numai dupa probarea acestor fapte, se partajeaza bunul in formele cunoscute.
2.aparatamentul e sediul social...in fct de cui i se atribuie apart in urma partajului-care poate dura-se va deslusi si situatia societatii...mai ramane in stare de functionare, se inchide activitatea si se radieaza...etc...depinde de interesele proprii...
3.baiatul fiind major nu mai opteaza la cine sa ramana intrucat cf legii romane este capabil sa se intretina singur....depinde daca urmeaza cursurile unei facultati, cand parintii sunt datori sa il intretina pana la varsta de 25 ani,parca...deci, apart se poate atribui unuia din fostii soti cu despagubirea celuilalt, de ex..si baiatul va locui acolo unde ii vor fi aparate cel mai bine interesele, dar ncii nu se pune, cred, pb ca el sa opteze cumva..ma rog, in ceea ce intereseaza instanta...
4. faptul ca desfacerea casatoriei se cere a fi pronuntata din vina exclusiva a unuia din soti ins in primul rand ca celalalt sot tb sa demonstreze acest lucru...samd...divortul poate parea simplu, dar nu e..mai ales ca inst va da in primul rand term de impacare..iar partajul..e cale lunga pana acolo!bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de divort elap211977 elap211977 Sunt casatorita de 3 ani si am un copil de 1 an si 7 luni.Inainte de casatorie sotul meu a cumparat un apartament in care locuim si pentru care platim si acum ... (vezi toată discuția)
Divort, copil si partaj bubimic bubimic Sunt casatorita de 1 an si jumatate si am un baietel de 1 an. Vreau sa divortez insa la mijloc este copilul si faptul ca eu am facut un credit inainte de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. vin cu urmatoarea problema. parintii mei detin amandoi ... Andrei231111 Andrei231111 Buna ziua. Vin cu urmatoarea problema. Parintii mei detin amandoi cate 50% din apartamentul in care locuim. Pe acest apartament are si bunica mea dreptul la ... (vezi toată discuția)