avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CUM SE POATE FACE STRAMUTAREA UNUI PROCES PENAL????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CUM SE POATE FACE STRAMUTAREA UNUI PROCES PENAL????

O persoana X este acuzata de furtul unui portofel,respectiv soferul unui autoturism care transporta o familie de la o localitate la alta.Familia era compusa din 4 frati si mama.la un moment dat se face o oprire si se bea o cafea .toata lumea se da jos .Cind se hotarasc sa plece din nou la drum,masina nu a mai pornit ,fapt pt care toata lumea se da jos si impinge la masina.unul din frati reclama furtul unui portofel.se face control nu se gaseste acel portofel.se suna la 112 se opreste din nou masina in trafic se face perchezitie ,nu se gaseste nimic.Cu toate acestea soferul este trimis in judecata ,si doamna procuror se jura pe toti sfintii ca v-a face puscarie multa.Ba mai mult astazi in proces s-a ridicat si a spus ca nu este de acord sa se audieze martorii aparatori ai presupusului hot ca anume nu au venit ca sa se amine procesul.
De aceea va rog sa ma invatati cum se poate stramuta acest proces caci se vede clar reaua intentie si in aceasta instanta este totul dupa cum dicteaza procurorul.
VA MULTUMESC!
si avocatul dvs ce spune?
nu e posibil asa ceva, mai ales cat timp nu sunt probe.
noroc ca aveti si caile de atac.
poate portofelul a cazut din buzunar cand persoana a impins masina.


av.m.vasilescu
AVOCATUL MEU SPUNE CA AICI DOAR DUMNEAEI DECIDE SI CA CE SPUNE DOAMNA PROCUROR ESTE SFINT.AICI VAD CA NU SE IA IN CONSIDERARE NIMIC AICI ADICA LA BECLEAN.AICI UNDE NU PUTEM VORBI DE JUSTITIE.
DECI DACA DOAMNA VREA SA MA TRIMITA IN PUSCARIE ESTE SIMPLU PT EA!!!!!!!!!!
Stramutarea se va dispune in urmatoarele situatii:
1. impartialitatea judecatorilr ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor
2. exista pericolul de tulburare a ordinii publice
3. una dintre parti are o ruda sau un afin pana la gradul 4 inclusiv printre judecatorii sau procurorii, asistentii judiciari sau grefierii instantei.
Astfel, trebuie sa faceti dovada ca exista una din cauzele prezentate mai sus.
Este clar ca nu sunt motive temeinice pentru a formula o astfel de cerere impotriva procurorului.

Familia in cauza este o familie cu influenta in oras sau in judet .ocupa functii importante ei sau rude ale acestora ?
Exista vreun interes al procurorului de sedinta ca inculpatul sa fie condamnat si acesta poate fi dovedit in vreun fel ?
Cererea de stramutare e judecata de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, si , in cazul in care exista vreunul din cazurile aratate de catre @T.Claudiu mai sus, va fi investita o alta instanta de judecata , de acelasi grad.

Alte discuții în legătură

Se poate muta procesul in alt judet? cristina_71 cristina_71 Buna seara. Sotul meu a fost atacat si batut grav de doi indivizi, care sunt au rude in politia locala. Sunt favorizati de autoritatile locale. In ce conditii ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces kyrradan kyrradan Salut, am si eu o problema ! am aflat de curand de ce pierd totdeauna procesele cu o anumita persoana: are cumnat pe presedintele instantei... Dar, ca sa ... (vezi toată discuția)
Mutare dosar penal rrrrrr rrrrrr Buna seara! Intrebarea mea ptr. dvs. ar fi: Se poate muta un dosar penal dintr un tribunal in altul? (adica am vrea sa se judece cazul in alt oras de un alt ... (vezi toată discuția)