avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cine ma poate indruma?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cine ma poate indruma?

am o amenda penala pentru lovire care a fost emisa in urma cu un an, desi altercatia s-a intamplat acum 4 ani....Am platit amenda atunci cand a venit, mi-a iesit la cazier, si vreau sa ma angajez la o societate de paza da este posibil sa nu primesc avizul. Ce pot sa fac ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:50, 19 Februarie 2010
Trebuie sa rezolvati cu reabilitarea.
Reabilitarea de drept in acest caz intervine dupa 3 ani, si ea trebuie constatata de instanta. Deoarece opereaza in virtutea legii, reabilitarea de drept nu mai presupune nicio alta procedura din partea condamnatului, rezultatul fiind scoaterea din cazierul judiciar, de drept, de catre organele de politie.
Dupa 3 ani intervine reabilitarea de drept fara sa mai fie constatata de instanta. Deci mai aveti vreo 2 ani de asteptat.
Exista cazuri in care cazierul ramane pana faceti demersurile legale.
Politia nu il sterge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de expirare a cazierului judiciar - amenda penala Matache Dan Matache Dan Buna ziua. Am o amenda penala care imi apare in cazierul judiciar si as vrea sa aflu pana cand o sa-mi mai apara in cazier. Am fost condamnat la 700 ron amenda ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept ? inabledea inabledea in urma cu 8 luni am avut o amenda penala de 500 lei . In urma acestei amenzii am cazier. Intrebarea mea este : se poate face ceva dupa 1 an de zile ? adica ... (vezi toată discuția)
Pot da pentru permis? teo_mariana teo_mariana as dori sa stiu daca ma pot inscrie la scoala de soferi daca in anul 2008,am savarsit infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ne avand ... (vezi toată discuția)